Cum se joacă copiii în 2012: Vânează căprioare, ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mod de trai pentru pentru adulţi, braconajul a devenit o joacă de copiii, în judeţul Timiş. Poliţiştii din Cărpiniş au prins, în această săptămână, trei minori, în timp ce încercau să ducă acasă într-un sac o căprioară rănită şi trei fazani.

Nu se mai joacă cu maşinuţe, ci trec la lucruri serioase. Trei copiii timişeni au fost prinşi de poliţiştii din Cărpiniş, în timp ce încercau să ducă acasă o căprioară şi trei fazani, din fondul de vânătoare Bobda.

Coșmarul alb revine! Codul galben de viscol și ninsoare ameninţă judeţul Timiş pâna la ora 18:00

"Au fost depistaţi pe fondul de vânătoare Bobda, în apropierea localităţii, M. D. G., de 16 ani, P. G. C., de 12 ani si C. A., de 10 ani, toţi din Bobda, având asupra lor un caprior mascul, decedat, transportat într-un sac din rafie, care prezenta o plagă în jurul gâtului şi trei fazani, în viaţă, care erau legaţi unul de celălalt cu o sfoară", au explicat reprezentanţii IPJ Timiş.

Înfrăţire între două oraşe revoluţionare: Timişoara şi Hama din Siria

Luaţi la răspundere de oamenii legii, minorii au rcunoscut că încercau să ducă animalele acasă. Ei le-au povestit cum au prins căpriorul şi cei trei fazani pe camp, în apropierea unei grădini zootehnice. După ce au prins căpriorul, l-au tăiat cu un cuţit şi intenţionau să îl ducă acasă, într-un sac de rafie. Pentru că cele trei păsari se aflau în viaţă, s-a procedat la predarea acestora reprezentanţilor Asociaţiei de Vânătoare „Diana 2011", iar animalul a fost ridicat de la cei trei, în vederea continuării cercetărilor.
"În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoare fără permis şi fără autorizaţie de vânătoare legală de două sau mai multe persoane, împreună şi pentru transportul vânatului dobândit în urma vânătorii", au precizat cei de la IPJ Timiş. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite