Înfrăţire între două oraşe revoluţionare: Timişoara şi Hama din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunitatea siriană din Timişoara s-a reunit din nou pentru a protesta împotriva regimului de la Damasc. Primarul Gheorghe Ciuhandu şi-a declarat prietenia pentru poporul sirian

Asociaţia Comunitatea Siria Liberă din Timişoara a ţinut să facă public opiniei publice din România noile situaţii din ţara lor, unde continuă luptele între revoluţionari şi forţele de securitate şi armată ale Siriei. La întâlnirea de la Centrul de Afaceri a participat şi primarul Gheorghe Ciuhandu, care se decală un susţinător al revoluţionarilor sirieni.

„Astăzi, sunt mulţi sirieni care vin la studii la Timişoara, sunt mulţi care şi-au întemeiat famili mixte, s-au integrat în comunitatea locală. Ceea ce se întâmplă la ei acasă este o reacţie brutală a celor care doresc să păstreze puterea. Trebuie să înceteze. Şi sper să se termine cât mai repede”, a spus Ciuhandu în faţa sirienilor.

Vor avea cimitir musulman la Timişoara

Primarul oraşului de pe Bega are de gând ca după terminartea ostilităţilor să ia legătura cu oficialităţile din oraş Hama, pentru a lega o înfrăţile. „Şi noi cei din Timişoara am trăit momente asemănătoare în decembrie 1989. E incredibil ce se întâmplă acum acolo. Se trage cu tancurile după manifestanţi. Vrem să luăm legătura cu cu cei din Hama pentru o relaţie de pritenie, ca între două oraşe revoluţionare care şi-au câştigat libertatea cu sânge”, a mai spus Ciuhandu.

La întâlnirea sirienililor, Ciuhandu le-a dat şi o veste bună musulmanilor. Acesta i-a informat că a găsit soluţia de a înfiinţa un cimitir musulman în Timişoara.

„Aţi fost mulţi la mine în audienţă cu această problemă. Pot să vă spun că cererile voastre se vor rezolva. Avem 2.000 de metri pătraţi în cartierul Ronaţ, pentru care litigiile s-au încheiat. Locul se află în vecinătatea cimitirului militar, în drumul spre Săcălaz”, a mai spus primarul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite