Neglijenţă, scandal şi chiar focuri de armă – vezi top scandaluri din spitalele timişorene!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean din Timişoara, locul de unde bolnava a plecat fără probleme
Spitalul Judeţean din Timişoara, locul de unde bolnava a plecat fără probleme

Condiţii, insalubre, conflicte între medici şi pacienţi nemulţumiţi. Instituţiile care ar trebui să redea viaţa timişorenilor se pot transforma, uneori în „focare" de scandal. Vezi care sunt cele mai mediatizate conflicte din ultima perioadă!

www.timisoara.adevarul.ro a prezentat, în urmă cu câteva luni, o faţă necunoscută a Spitalului Judeţean din Timişoara. Oricine pătrunde în zona destinată igienei pacienţilor din Spitalul Judeţean Timişoara este întâmpinat de un peisaj desprins din filme horror: toalete cufundate în mizerie şi duşuri în care mişună gândacii. Cea mai îngrozitoare privelişte este la etajul cinci al spitalului, la Secţia de urologie, unde duşul destinat pacienţilor s-a transformat în casa gândacilor negri şi graşi. La neurochirurgie, mirosul de excremente este dublat de closeturi înfundate de gunoaie.

Ultima însemnare din jurnalul cu gânduri bune pentru fetiţa care a murit de dorul mamei: "Eşti un înger inocent" GALERIE FOTO

image

Tot la Spitalul Judeţean, paturile au devenit "canapelele groazei", pentru unii pacienţi. Bolnavii internaţi la secţia de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean se confruntă cu probleme din lipsa spaţiului. În timp ce unii sunt puşi pe o listă de aşteptare pentru operaţii, alţii sunt nevoiţi să doarmă în paturi improvizate din tărgi. Cele patru saloane, a câte cinci paturi, deservesc zeci de pacienţi internaţi în fiecare săptămână.

Mamă pentru 90 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi în Spania sau Italia. Află cum se descurcă singura asistentă socială din comuna Teremia Mare

Nici împuşcăturile nu lipsesc din unele spitale, când atmosfer se încinge între pacienţi. Mai mulţi tineri au fost reţinuţi, luni, după un scandal cu împuşcături, la Spitalul Municipal din Timişoara. Unul dintre scandalagii a scos pistolul şi a tras cu gloanţe de cauciuc. În timpul conflictului, două persoane au fost rănite. Acestea se află încă sub supravegherea medicilor. Scandalul s-a declanşat în curtea Spitalului Municipal din Timişoara. În timpul încăierării, un tânăr a folosit un pistol cu gloanţe de cauciuc.

image

Click pe poză pentru GALERIE FOTO!

Şi pentru că toţii greşesc, una din principalele conflicte iscate în spitale sunt urmări ale neglijenţelor, chiar şi legale. O tânără acuză serviciile de pază din cadrul spitalului, după ce mama ei suferindă de Alzheimer a fugit, nesupravegheată. O bolnavă de Alzheimer a plecat din spital în cămaşă de noapte. Medicii susţin că nimeni nu poate fi tras la răspundere.

image

O timişoreancă bolnavă de Alzheimer a plecat din Spitalul Judeţean în cămaşă de noapte, fără să o întrebe nimeni de sănătate. În timp ce fiica ei îşi făcea griji, serviciile de pază din spital explicau cum nu au nicio responsabilitate.

Reprezentanţii spitalului spun că serviciile de pază nu au nicio atribuţie în a opri pacienţii din a părăsi spitalul. Medicii explică însă cum nimeni nu poate fi tras la răspundere de situaţia pacientei. Andreea Ursu, cunoscută în comunitatea bloggerilor autohtoni drept „Tomata cu Scufiţă", a publicat, recent, un articol despre cazul mamei sale, suferindă de Alzheimer. Internată în spital, femeia a plecat în cămaşă de noapte şi a traversat oraşul în cămaşă de noapte.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite