Timişoara se deschide din nou pentru artă – Tabăra Pastel Urban a ajuns la cea de-a şasea ediţie. Vezi cine sunt artiştii - surpriză!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tabăra  se  va desfăşura în perioada  29 septembrie - 2 octombrie 2011. Ediţia din acest an este realizată în cadrul conceptului „Timişoara - Open Art City / Timişoara - Oraş deschis al Artelor". Invitaţi spciali - „Prolog".

Participanţii la ediţia din acest an a Taberei "Pastel Urban" sunt membrii Grupului Prolog -  Paul Gherasim  din Bucureşti, Constantin Flondor  din Timişoara, Horia Paştina  din Bucureşti, Mihai Sârbulescu  din Bucureşti şi Andrei Rosetti  din Deva, nume apreciate ale artei contemporane româneşti.

Rodul Taberei de creaţie de la Dubova se materializează într-o expoziţie la Palatul Baroc

Prolog, grupul artiştilor spirituali

Cu un sfert de secol în urmă, un grup de artişti deschidea la Căminul Artei din Bucureşti o expoziţie cu un titlu sugestiv: Floarea de măr. Era momentul fondării grupului Prolog, o grupare de referinţă pentru lumea artei româneşti contemporane, nu numai pentru talentul fiecărui plastician în parte, ci şi pentru structura sa aparte. Despre formarea Grupului Prolog, Mihai Sârbulescu spunea: „În primăvara anului 1985 am mers la conacul Rosetti-Tescanu, din Tescani, cinci pictori: Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paştina, Cristian Paraschiv şi eu.

Surprize internaţionale la cea de-a şasea ediţie a Tabărei de Creaţie Plastică Rubin - Dubova

Am pictat în livada conacului merii înfloriţi. Şi am încercat să privim totul cu ochi nou: nu numai albul delicat şi transparent al florilor, nu doar lumina unor zile frumoase, ci şi lucrul nostru într-o lumină nouă, a prieteniei şi a bucuriei de a fi împreună la lucru, de a vorbi între noi".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite