Rodul Taberei de creaţie de la Dubova se materializează într-o expoziţie la Palatul Baroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au creat timp de o săptămână şi sunt gata să îşi expună operele de artă pentru public. Artiştii care au participat la Tabăra de creaţie de la Dubova invită timişorenii la vernisajul Expoziţiei Taberei de Creaţie Plastică Rubin - Dubova 2011, de la Muzeul de Artă din Timişoara.

„Am asistat la cea mai bună ediţie a taberei de pictură de la Dubova", a spus Alain Leduc, critic de artă francez care a participat, pentru prima dată în mijlocul «focului» artistic din cazanele fluviului care traversează Europa. Acesta şi-a asumat şi rolul de a redacta textul catalogului evenimentului artistic al verii.

Rodul unei tabere de inspirație - 100 de opere, în numai o săptămână, pregătite de expoziție

Bilanţul Taberei de Creaţie Plastică Rubin - Dubova este copios : patru sculpturi în marmură şi granit ale lui Horia Bojin, peste 100 de picturi în ulei sau acrilic măsurate în metri pătraţi, acuarele delicate etc. Toate foarte vii şi colorate. „Te uiţi la lucrări şi simţi energia care ţâşneşte din ele. Adevărul este că, de la an la an, calitatea taberei creşte. Acest lucru se datorează şi exeprienţei noastre, dar mai ales atitudinii artiştilor care vin în tabără", a declarat Stelian Cirţ, preşedintele Fundaţiei Rubin, iniţiatorul evenimentului.

O săptămână de creaţie artistică în magnificul loc Dubova din defileul Dunării

Expoziţia cuprinde lucrări realizate de invitaţii la Tabăra de Creaţie Plastică Rubin-Dubova 2011: Alexandru Jakabhazi, Ana-Maria Teodorescu, Camil Mihăescu, Cristian Sida, Diana Popovici, Gabriel Kelemen, Gopal Dagnogo, Horia Bojin, Manuela Marchiş, Sorin Bijan, Ştefan Călărăşanu, Ştefania Becheanu, Tiberiu Giucă, Victor Vulpe şi Vlad Corban.

Surprize internaţionale la cea de-a şasea ediţie a Tabărei de Creaţie Plastică Rubin - Dubova

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite