Rodul unei tabere de inspirație - 100 de opere, în numai o săptămână, pregătite de expoziție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plină de culoare și energie - aşa s-a încheiat evenimentul Fundaţiei Rubin de la Dubova. În miezul cazanelor, artiştii timişoreni şi francezi au rezonat cu natura. Peste 100 de opere, semnate de cei mai bine cotaţi artişti ai Timişoarei, vor fi expuse pe simezele Muzeului de Artă al oraşului de pe Bega, la începutul lunii viitoare.

„Am asistat la cea mai bună ediţie a taberei de pictură de la Dubova", a spus Alain Leduc, critic de artă francez care a participat, pentru prima dată în mijlocul «focului» artistic din cazanele fluviului care traversează Europa. Acesta şi-a asumat şi rolul de a redacta textul catalogului evenimentului artistic al verii.

image

Click pe poze pentru imagini din Tabără!

Bilanţul Taberei de Creaţie Plastică Rubin - Dubova este copios : patru sculpturi în marmură şi granit ale lui Horia Bojin, peste 100 de picturi în ulei sau acrilic măsurate în metri pătraţi, acuarele delicate etc. Toate foarte vii şi colorate. „Te uiţi la lucrări şi simţi energia care ţâşneşte din ele. Adevărul este că, de la an la an, calitatea taberei creşte. Acest lucru se datorează şi exeprienţei noastre, dar mai ales atitudinii artiştilor care vin în tabără", a declarat Stelian Cirţ, preşedintele Fundaţiei Rubin, iniţiatorul evenimentului.

Tabere gratuite pentru copiii cu probleme din Timiș. Zece micuți își pot petrece concediul la munte în această vară

Cea de a şasea ediţie a Taberei de Creaţie Plastică Rubin de la Dubova a început acum o săptămână şi s-a încheiat în acest week-end. Unii dintre cei mai bine cotaţi artişti timişoreni au decis să se lase impresionaţi de frumuseţea rezervaţiei naturale din Cazanele Dunării.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite