Început de an şcolar cu proteste şi scandal, pentru micii artişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au protestat prin arta impotriva mutarii
Elevii au protestat prin arta impotriva mutarii

Nici n-au început bine şcoale, că au şi reluat protestele - reprezentanţii Liceului de Arte din Timişoara refuză să se mute în noua clădire în care i-au repartizat autorităţile locale. Ei au început prima zi de şcoală în vechea clădire, retrocedată şi spun că nu vor să studieze într-o clădire care nu se află în centrul oraşului.

Nu vor să se mute din vechea clădire, pentru că nu se află într-o zonă centrală. După vacanţa de vară, scandalul de la Liceul de Arte din Timişoara continuă. Conducerea şcolii a decis să înceapă anul şcolar în vechea clădire retrocedată, chiar dacă autorităţile au repartizat liceul în clădirea Şcolii Generale nr. 9, de pe strada Liviu Rebreanu.

Cine s-a făcut de ruşine, în sezonul doi de Bac. Vezi topul liceelor, în funcţie de promovabilitatea elevilor la examenul maturităţii

Conducerea şcolii a contestat hotărârea Consiliului Local acum o lună şi nu s-a conformat deciziei. Asta, în timp ce contractual de închiriere expiră la sfârşitul acestei săptămâni, perioadă în care autorităţile trebuie să elibereze şi răspunsul contestaţiei artiştilor.

Schizofrenie la Bacalaureat: elevii de la Arte sau de la muzică dau examenul de profil din geografie sau filosofie. Vezi cum au învins sistemul! FOTO

Reprezentanţii Insopectoratului Şcolar Judeţean susţin că cei de la Liceul de Arte stau în vechea clădire pe propriul risc. Autorităţile au investit 500.000 de lei în amenajarea noului spaţiu destinat Liceul de Arte Plastice, din clădirea Şcolii Generale nr.9, de pe strada Liviu Rebreanu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite