CARACTER TARE Povestea incredibilă a tinerei care a ajuns studentă la Litere, deşi e în scaun cu rotile şi are o mână inertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Popescu nu isi poate folosi picioarele si mana dreapta
Raluca Popescu nu isi poate folosi picioarele si mana dreapta

Povestea Ralucăi Popescu poate începe ca a oricărui adolescent normal. La 21 de ani, este studentă la Facultatea de Litere și își dorește să ajungă un translator bun. Viața ei a fost însă o bătălie dusă în fiecare zi, pentru a se apropia cât mai mult de normalitate.

Drama tinerei a început acum mai bine de 20 de ani, când avea numai trei luni. O boală cruntă a lăsat-o într-un scaun cu rotile pe viață, folosindu-și o singură mână. "Fiica mea suferă de tetraplegie flască. La trei luni s-a îmbolnăvit de meningo-encefalită iar, de atunci, nu își poate folosi numai mâna stângă", ne povestește Valentina Popescu, mama Ralucăi.

GALERIE FOTO: El a dus mesajul persoanelor cu dizabilităţi pe cel mai înalt vulcan din lume, pe bicicletă

De atunci, Raluca nu și-a mai putut folosi picioarele și mâna dreaptă. Dintr-un scaun cu rotile, fata a continuat însă o viață cât se poate de normală. Cea care s-a sacrificat pentru ca micuța să nu aibă de suferit a fost mama ei. "Mama mea este cea care m-a ajutat să ajung până aici și, datorită ei, pot să spun că sunt tot ceea ce sunt astăzi, pentru că ea mi-a fost alături", mărturisește Raluca, mândră. Tânăra a urmat o grădiniță normală, o școală normală iar, în prezent, este studentă în anul al treilea la Facultatea de Litere de la UVT. De mai bine de 15 ani, mama ei a dus-o la școală, a stat alături de ea la ore, a scris în locul ei la crusuri atunci când a obosit și a ajutat-o să ajungă chiar și la ieșirile cu prietenii. Ba mai mult, tânăra povestește că a avut noroc de un colectiv care a susținut-o și la școală.

GALERIE FOTO Proprietara unei mașini distruse de gheață: „Nu am bani să o repar, o dau la dezmembrat!"

"În pauze, când mama nu reușea să stea cu mine, colegii mă ajutau să ajung dintr-o sală în alta. M-am simțit foarte apropiată de ei, mi-am făcut prieteni", povestește aceasta. Pentru că i-a plăcut engleza, tânăra și-a urmat vocația și face tot ce poate pentru a ajunge un translator bun.

Ba mai mult, Raluca s-a alăturat celor de la "Ceva de spus", organizație care susține persoanele cu dizabilități și le ajută să depășească greutățile pe care le întâmpină.

"Eu consider că am o viață normală. Cei de la "Ceva de spus" sunt minunați. Mă simt onorată să mă implic în acțiunile lor. În timpul liber îmi place să ascult muzică, să citesc, să merg la suc cu prietenii - toate activitățile pe care le fac cei de vârsta mea", a conchis tânăra.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite