Primul pas spre examenul maturităţii. Elevii se înscriu astăzi la prima probă de la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii claselor a XII-a fac astăzi primul pas spre examenul maturităţii. Aceştia se înscriu pentru prima probă - cea de competenţe lingvistice de comunicare în limba română. Aceasta va fi susţinută începând cu data de 6 iunie.

Astăzi este prima zi în care tinerii absolvenţi de liceu se pot înscrie la proba de comunicare în limba română de la examenul de Bacalaureat. Înscrierile se desfăşoară pe tot parcurrsul acestei săptămâni. Elevii vor susţine prima probă orală între 6 şi 8 iunie, urmând examenul la limba maternă, care este programată între 8 şi 10 iunie. Evaluarea competenţelor digitale se va desfăşura între 13 şi 17 mai în timp ce examenul oral la limba străină va avea loc între 20 şi 23 iunie.

Tinerii au intrat deja în „febra de Bacalaureat". Mai au o lună la dispoziţie până la prima probă

27 iunie este data la care tinerii vor susţine prima probă în scris, la limba şi literatura română, probă urmată de examenul scris la limba şi literatura maternă. Pe 29 iulie, tinerii vor susţine proba obligatorie a profilului iar ultimul examen va avea loc la 1 iulie, când tinerii vor susţine o probă la alegere.

Rezultatele vor fi afişate pe 3 iulie, în timp ce contestaţiile se pot depune la 4 iulie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite