Tinerii au intrat deja în „febra de Bacalaureat”. Mai au o lună la dispoziţie până la prima probă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meditaţii, teste şi emoţii. Cam asta înseamnă următoarea lună pentru Bianca şi Mihai, elevi de clasa a XII-a. După ce Inspectoratul Şcolar a anunţat programul de desfăşurare al examenului de Bacalaureat, elevii timişoreni spun că s-au pus cu burta pe carte.

O lună şi câteva zile mai au la dispoziţie elevii până la prima probă a examenului maturităţii, care se va desfăşura anul acesta pe 6 iunie. După vacanţa de paşte, elevii au revenit astăzi pe băncile şcolii cu forţe proaspete, pregătiţi pentru ultima perioadă de aprofundare a materiei.

Cum se vede viitorul în ochii liceenilor care au ajuns în prag de bacalaureat

Bianca Anton este elevă în clasa a XII-a la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva" din Timişoara. Ea spune că a parcurs deja trei sferturi din materie şi are mari emoţii pentru ceea ce urmează. Pentru că matematica este slăbiciunea ei, tânăra ia şi meditaţii, odată pe săptămână. Tot de matematică se teme şi colegul ei, Mihai Saftencu.

Meditaţii la matematică

El spune că deşi a terminat toată materia, îşi propune să o mai repete în această perioadă. „Eu am parcurs toată materia pentru Bac. Acum rămâne să o mai repet. Dacă reuşesc să o fac de trei ori, consider că pot aspira la note peste 9. La matematică iau şi eu meditaţii, când am nevoie. Mă ajută foarte mult", a declarat Mihai. Profesorii elevilor care vor da Bac-ul sunt liniştiţi cu privire la pregătirea copiilor. „Noi le-am explicat doar orarul. Ei ştiau demult ce au de făcut. În general, copiii sunt pregătiţi, nu-mi fac griji", a spus Cornelia Dragomir, dirigintele unei clase de-a XII-a de la „Carmen Sylva".

Cei doi spun că vor note mari la Bacalaureat pentru a ajunge la facultatea dorită. „Eu vreau să urmez o facultate în domeniul publicităţii sau al jurnalismului. Nu are legătură cu materiile pe care le studiez, dar o notă mare la Bac m-ar ajuta la dosarul de admitere la facultate", a explicat băiatul.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite