Paradă a roboților de ultimă generație la Politehnica. Cei mai buni câștigă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu este un film SF, ci se întâmplă chiar la Universitatea Politehnica din Timișoara, unde se pregătește Olimpiada Naţionala de Sisteme Mecatronice şi Roboţi Mobili. Zeci de tineri se vor întrece în cele mai originale și ingenioase invenții mecanice, în perioada 11-13 mai.

Roboți, inovații mecanice sau idei originale din domeniul mecatronicii - asta pregătesc cei de la UPT, în cadrul olimpiadei care va reuni zeci de tineri din toată țara, pasionați de robotică. Aceasta cuprinde mai multe secțiuni - una universitară și una preuniversitară și nu este lipsită nici de o expoziție care va expune roboții inventați de studenți. Și ca și la orice competiție, nu lipsesc nici premiile pentru cele mai inventive proiecte.

Zeci de programatori participă în aceste zile la festivalul IT-iștilor

Olimpiada urmăreşte promovarea disciplinelor tehnice, în particular Mecatronica şi Robotica, pe baza unui model de concurs aliniat la regulamentele şi rigorile de la concursurile mondiale „World Skills" ale organizaţiei internaţionale de training vocaţional şi tehnic, a completat acesta. Pe lângă premii, tinerii mai au ocazia să intre în contact cu o serie de reprezentanți ai unor companii multinaționale, specializate în domeniu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite