Ce îi lipseşte mediului academic din Timişoara? Decanii facultăţilor din categoriile B, C şi E, nemulţumiţi de topul ministerial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Topul publicat de minister a starnit controverse in mediul academic timisorean
Topul publicat de minister a starnit controverse in mediul academic timisorean

Au pierdut la vechime, cercetare sau topul trebuie refăxut - acestea sunt principalele explicaţii ale decanilor de facultăţi, care spun că ministerul a întocmit topul universităţilor în grabă.

„Noi am pierdut la vechime. Am concurat cu facultăţi care fiinţează de mai bine de 100 de ani din ţară. Probabil, acesta a fost criteriul care ne-a depunctat", a apreciat decanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, Radu Motică. „Cred că topul a fost făcut în grabă însă. Nu ai cum să anunţi criteriile în 28 august şi să publici topul în 8 septembrie: Topul a fost făcut înainte", a adăugat acesta.

Topul universităţilor timişorene pe specializări. Vezi câte programe de cinci stele are Timişoara, pe domenii!

„Nu îmi explic cum facultatea noastră a fost calificată la categoria B, mai ales că avem ca rezultate performanţe internaţionale. Suntem cea mai veche facultate din cadrul UVT. Ceea ce mă supără este că nu am primit un răspuns nici măcar în ceea ce priveşte indicii la care am pierdut punctaj", a explicat Ion Albu, prodecan al Facultăţii de Matematică - UVT.

Profesie numai bună pe timp de criză: la facultatea de Ştiinţe Economice din Timişoara studenţii învaţă cum să se descurce cu riscul în afaceri

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite