Profesie numai bună pe timp de criză: la facultatea de Ştiinţe Economice din Timişoara studenţii învaţă cum să se descurce cu riscul în afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul an universitar îi aşteaptă pe studenţi cu surprize
Noul an universitar îi aşteaptă pe studenţi cu surprize

Specializări noi şi condiţii îmbunătăţite – noul an de studiu universitar începe astăzi cu o serie de noutăţi în Vest. Absolvenţii de facultate pot urma un master inedit la Timişoara. Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor a lansat un program de studiu unic: Managementul riscului în afaceri internaţionale.

Noua specializare presupune burse de până la 500 de lei şi este disponibilă pentru 100 de studenţi, pe parcursul a câte două promoţii de câte doi ani. Proiectul a fost lansat printr-un program structural şi este derulat de reprezentanţii UVT, împreună cu alte patru facultăţi din ţară şi Europa. Conform decanului Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor, specializarea este cu risc minim de şomaj. Ba mai mult, şefii de promoţie vor avea şansa să îşi susţină lucrările de disertaţie la o universitate din Franţa. UVT beneficiază de aproape 600.000 de euro, bani UE, pentru a pune în aplicare proiectul, fonduri din care tinerii vor avea la dispoziţie laboratoare, burse şi programe speciale de studiu online. „Vorbim despre un master care nu are cum să aducă şomeri”, a exlicat decanul FEAA, Marilen Pirtea. Rectorul UVT, Ioan Talpoş, susţine că profesia pe care o vor practica absolvenţii este nouă în ţara noastră şi le va aduce multe avantaje atât pe plan profesional, cât şi financiar.

Criza doctoratelor

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa a fost încadrată în ultima treaptă academică de Ministerul Educaţiei şi a pierdut toate locurile bugetate la programele de masterat şi doctorat. Practic, la Reşiţa, de anul acesta, se va face numai învăţământ superior de trei ani, cu acordarea licenţei universitare. Retrogradarea a fost cauzată de numărul relativ mic de studenţi şi cadre universitare, şi nu de calitatea actului de învăţământ şi de cercetare.

Veşti bune pentru studenţii din Arad. Tinerii de la Universitatea „Aurel Vlaicu“ din Arad au posibilitatea de acum să fie cazaţi într-un cămin de cinci stele. Căminul a fost inaugurat în prezenţa ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, şi a fost realizat în urma unei investiţii de 1,8 milioane euro, din care aproximativ 400.000 de euro au fost alocaţi de la bugetul de stat, restul banilor fiind din resursele proprii ale universităţii. Cei care au optat pentru Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” au la dispoziţie o nouă specializare. Facultatea de Inginerie inaugurează „Ingineria sistemelor de energii regenerabile”, cu o durată de patru ani.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite