Bannerul cu bebeluşul "homosexual" a fost îndepărtat şi reprezentanţii asociaţiei care susţin comunitatea gay se ascund

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După controversa iscată în presa locală, referitor la bannerul care susţine integrarea homosexualilor în societate, folosind imaginea unui copil, afişul a dispărut misterios. Cei de la firma de publicitate sunt secretoşi, în timp ce autorităţile locale sunt depăşite de situaţie. Asociaţia care derulează campania este de negăsit.

Iaşi: Vezi ce spune Biserica despre panourile cu bebeluşi folosiţi ca agenţi de marketing pentru homosexuali

Bannerul care ilustra un bebeluş implicat într-o campanie de integrare a copilului gay a dispărut la trei zile după ce subiectul a stârnit revoltă în comunitatea locală. Autorităţile locale spun că situţia nu este responsabilitatea lor. „Noi nu avem contract cu respectiva firmă de publicitate. Panoul aparţine unei firme private care are autorizaţie de construire.Firma respectivă derulează de multă vreme contracte cu firme de publicitate. Nu au nevoie de aprobarea noastră pentru conţinutul mesajului. Măsurile nu sunt de competenţa municipalitatii, potrivit legislaţiei în vigoare", a declarat Lăcrămioara Condea, din partea Primăriei Municipiului Timişoara.

image

Reprezentantul local al agenţiei de publicitate Universal Solutions declară însă că panoul ar fi apărut după ce un ONG ar fi contactat firma cu sediul de la Bucureşti. „Eu reprezint agenţia de publicitate pe Timişoara. Nu pot spune de ce a fost îndepărtat afişul. Ceea ce ştiu este că o Fundaţie care promova integrarea homosexualilor în comunitate printr-o campanie finanţată prin fonduri guvernamentale, a conctactat agenţia nostră cu sediul la Bucureşti. Eu am primit instrucţiuni să dăm jos afişul, mai multe nu pot să spun", a declarat Liliana Mureşan, reprezentant al agenţiei de publicitate pe Timişoara.

Scandalul „bebeluşului homosexual" continuă: asociaţia Noua Dreaptă critică banerele puse în Timişoara în Săptămâna Mare

Asociaţia, de negăsit

"Am încercat să luăm legătura cu organizaţia "Population Services International", care apare pe afiş, dar nu am reusit sa identificăm datele de contact, pentru că site-ul acestei organizaţii este în reconstrucţie.
Considerăm că nu este varianta tocmai potrivită pentru a face o campanie antidiscriminare folosind imaginea unui copil. Pentru a transmite mesajul dorit, organizaţia ar fi putut alege o altă modalitate grafică", a delcarat Sorina Bucurescu, şef Serviciu Relaţii Publice din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş.

Un banner cu imaginea unui copil face campanie pentru homosexualitate, în apropiere de centrul Timişoarei

Pro şi contra homosexualilor

Bannerul cu imaginea unui copil pe a cărui încheietură este pusă eticheta „homosexual" a apărut în Timişoara la sfârşitul săptămânii, iscând reacţii contradictorii. Pentru că imaginea promovează o campanie de susţinere a comunităţii gay din oraş şi pentru că personajul principal este un copil, unii timişoreni s-au simţit ofensaţi. „Nu e bine, cum să pună copiii într-un panou ca ăsta? Doamne fereşte!", a exclamat Ioana Georgescu, timişoreancă. Alţii, în schimb, nu s-au simţit deranjaţi de banner. „Eu zic că e ok. Am o părere bună despre homosexuali. Atât timp cât îşi văd de treabă, nu văd ce să am cu ei. Doar nu fac nimic pe stradă", a spus şi timişoreanca Daniela Alexa.

Tot la sfârşitul acestei săptămâni, reprezentanţii Primăriei Timişoara au spus că vor verifica legalitatea afişului. „Din câte ştiu, este vorba despre un panou închiriat de către o firmă privată. Va fi verificată situaţia, din punctul de vedere al Protecţiei Copilului Timiş, dar şi a legalităţii afişului. Asta, în decursul săptămânii viitoare", a explicat Lăcrămioara Condea, reprezentant al Primăriei Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite