Premieră în Timișoara: nou-născuții pot beneficia de certificate de naștere cu amprente imprimate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii care se nasc începând cu această perioadă la Timișoara pot beneficia de o nouă facilitate, utilă pe parcursul întregii vieți - imprimarea amprentelor pe certificatul de naștere. Află totul despre tehnologie!

Certificatele de naștere ale copiilor născuți în USA cuprind, alături de datele obișnuite, și amprentele picioarelor nou-născutului și pe cele ale mamei. Existența acestor amprente în certificate, dar și păstrarea lor în baze de date speciale, poate fi extrem de utilă în cazurile de copii dispăruți și apoi regăsiți sau în situația neplăcută a încurcării copiilor în timpul spitalizării.

EXCLUSIV. Dascălul de nota trei predă engleza ilegal. Un profesor de la Liceul „William Shakespeare" îi învață pe copii după ce a luat 3,7 la titularizare

Pornind de la experiența celor din USA și din alte state europene unde amprentarea copilului imediat după naștere este uzuală, din 1 octombrie 2011 și la o clinică din Timişoara a fost inițiat acest proces. Manevra este absolut nedureroasă și nu implică niciun fel de riscuri pentru bebeluși. Amprentele originale rămân anexate foii de observație a nou-născutului, iar părinții primesc o copie a acestora. Astfel că, pe lângă primele fotografii ale copilului în album pot fi adăugate și primele amprente ale piciorușelor lui!

La Merlin, copiii sunt talentaţi, păpuşile spun poveşti şi muzica educă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite