La Merlin, copiii sunt talentaţi, păpuşile spun poveşti şi muzica educă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala Teatrului Merlin este unul dintre puţinele locuri în care publicul plânge şi dansează odată cu eroii de pe scenă, în fiecare duminică dimineaţă. Cei mici vor vedea exemplele frumoase ale altor copii de vârsta lor, cu ocazia proiectului de promovare a talentelor la Teatrul Merlin.

Stagiunea 2011 – 2012 a teatrului de păpuşi se îmbogăţeşte în idei şi surprize de la o săptămână la alta. Dacă Zâna Poveştilor i-a întâmpinat, ieri, pe cei mici cu povestea „Fata Babei şi Fata Moşului”, săptămâna aceasta, duminică, urmează nemaipomenitele poveşti ale lui Gulliver.

Spectacolul de weekend dedicat celor mici a început cu un scurt moment muzical, în care Amelia Ardelian a cântat la flaut, marcând o premieră pe scena Teatrului. Tânăra în vârstă de 16 ani, elevă a Colegiului Naţional de Artă Ion Vidu, a fost invitată în avanpremiera evenimentului de promovare a tineretului timişorean şi a interpretat Sonata 1 în Si bemol de W. A. Mozart.

Talente promovate

„Am tot ţinut semnul care le interzice copiilor să urce pe scenă, dar văzând că e greu să îi ţii departe, şi că există mulţi copii talentaţi, ne-am gândit că poate ar trebui să îi promovăm”, a spus Eva Labadi, director al Teatrului Merlin. De aceea, scena le este deschisă de acum tuturor copiilor care doresc să îşi facă public talentul, prin muzică sau dans. Înscrierile se fac la secretariatul Teatrului pentru Copii şi Tineret Merlin, de pe Bulevardul Regele Carol nr. 3. „Din 6 noiembrie, aceşti copii şi invitaţi vor da un exemplu de muzică frumoasă celorlalţi, la începutul pieselor de teatru”, a precizat Eva Labadi. Noul proiect va fi pus în practică odată cu festivalul pe care teatrul îl găzduieşte între 5 şi 7 noiembrie. Preţurile biletelor la spectacolele de duminică sunt de 2,5 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi.

Între timp, proiectul „Cutiuţa muzicală” va continua lupta împotriva muzicii de proastă calitate care invadează spaţiul copilăriei. Vineri, 21 octombrie, compozitorul Cari Tibor se întoarce la Merlin cu muzica teatrului. El o va acompania, la pian, pe Tünde Toth (voce), împreună cu Radu Guţi la trombon, Boldizsár Szabolcs la flaut şi percuţionistul Veress Albert. Compoziţii originale din spectacolele „Turandot”, „Livada de vişini”, „Nevestele vesele din Winsdor”, „Făt-Frumos din Lacrimă”, „Scaunele”, „Dar cu pianistul cine dansează?” vor duce mai departe muzica teatrelor.  Preţul unui bilet la eveniment este de 5 lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite