Sezonul groazei, reloaded: sesiunea din toamnă de Bacalaureat, cu mii de absenţe şi zeci de trişori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce bilanţul primei sesiuni de Bacalaureat a demonstrat că învăţământul timişean mai are de recuperat, nici cea de-a doua sesiune nu aduce veşti mai bune. Mii de elevi nu s-au prezentat, în timp ce numărul trişorilor a crecut faţă de sesiunea din vară.

Cele patru probe pe care le-au susţinut în această săptămână elevii care nu au promovat examenul maturităţii în sesiunile anterioare s-au soldat cu mii de absenţe şi zeci de tentative de fraudă. Dacă la limba şi literatura română, 18 elevi au fost eliminaţi, încă doi au fost scoşi din examenul de matematică, în timp ce cinci au încercat să copieze la ultima probă scrisă a profilului. Asta, după ce măsurile de siguranţă au fost sporite de către reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Timiş, astfel încât elevii au fost monitorizaţi atât video, cât şi audio iar la ultimele probe, ciornele au fost semnate, pentru ca să nu fie schimbate între elevi.

Elevă ieşită din proba de Bacalaureat: „N-am ştiut nimic. N-am avut timp de meditaţii. Am avut alte treburi. Oi mai încerca în sesiunile viitoare"

„Nu am ştiut nimic. Subiectele de la matematică au fost foarte grele. Nu ştiu cum au fost în prima sesiune, că nu m-am prezentat, am avut două corigenţe", spune Diana Stanciu, una din candidatele pentru examenul de maturitate.

Încep probele de foc de la Bac. Până la cinci camere de supraveghere şi monitorizare audio pentru testele scrise

Cea mai mare nemulţumire a elevilor rămân însă măsurile de securitate instituite de Inspectoratul Şcolar Judeţean. „Asta cu camerele este o tâmpenie. M-am simţit aiurea, ştiind că sunt filmată. Acum, au mai băgat ş asta cu ciornele... ce au rezolvat, că oricum nu ştim nimicc", spune tânăra. În ceea ce priveşte timpul de pregătire al elevilor, aceştia recunosc însă că nu dispun de prea mult. „N-am luat meditaţii, nimic. Bine că mi-am luat corigenţele. Oi încrca şi în sesiunile viitoare. Deocamdată, am avut alte treburi", a declarat Diana.

Rezultatele la examenul de bacalureat se vor afişa în data de 4 septembrie, zi în care se pot depune şi contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 7 septembrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite