Ţeparii imobiliari de la Epoks, implicaţi într-un nou scandal cu apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltatorii din Timişoara au tot mai multe probleme cu oamenii pe care i-au „vrăjit”. Cumpărătorii unor apartamente noi din Timişoara au fost atraşi de o terasă cu iarbă pe bloc, promisă de Epoks, pe care nu au mai primit-o. Un alt proiect cu probleme al celor de la Epoks este Flower Residence.

Blocul Flower Residence ar fi trebuit terminat anul trecut, dar nu este gata nici acum, deşi oamenii au plătit apartamentele.Mai multe familii care au cumpărat apartamente noi construite de dezvoltatorii de la Epoks într-un bloc de pe strada Aluniş din Calea Girocului (foto jos) reclamă că au fost ţepuiţi. Povestea a început în urmă cu doi ani, când oamenii au văzut reclama care i-a dat gata. „Pentru unii, dorinţa de a avea o casă este un vis, pentru alţii o locuinţă este un gând, pentru dumneavoastră poate deveni realitate. Vă oferim apartamente la cheie cu loc de parcare securizat, fântână arteziană cu iaz, terasă pe bloc cu arbuşti exotici”, arăta anunţul pompos din ziar. Când a auzit de terasa înierbată de pe bloc, Florica Dumitraşcu, la fel ca alţi timişoreni, şi-a vândut apartamentul vechi, a luat credit din bancă şi a cumpărat locuinţă în blocul Epoks.

Ţeapă perfect legală

Surpriza a apărut însă când cumpărătorii apartamentelor au constatat că terasa mult visată nu le aparţine lor, ci constructorilor care au intabulat-o la Cartea Funciară. „Când au făcut apartamentarea, noi eram stresaţi cu creditele. Toată lumea era agitată să-şi vadă apartamentul. Ei au profitat de ocazia asta şi au făcut apartamentarea, intabulându-şi terasa”, a spus Florica Dumitraşcu. Artizanii afacerii Epoks sunt soţii Manuela şi Florin Varga. „Sunt contracte în care este specificat foarte clar ce le revine şi ce nu. Acolo totul este legal, pe acte. Este foarte clar”, a spus Manuela Varga. Aceasta a mai adăugat că nemulţumiţii sunt oameni care nu au ce lucra şi fac reclamaţii.

Document oficial: ţeparii au făcut lucrările proaste



Pe lângă problema cu terasa, locatarii au reclamat şi calitatea proastă a lucrărilor executate de Epoks. Una din sesizări a ajuns şi la Inspectoratul de Stat în Construcţii, care în toamna anului trecut a constat o serie de nereguli cu ar fi: catrea tehnică a construcţiei nu a fost predată Asociaţiei de Proprietari de către investitor, la ferestrele de la toate apartamentele se produce condens din cauza orificiilor de ventilare opturate la montarea acestora. De asemenea inspectorii au constat că lucrările de la terasă nu s-au executat  conform proiectului şi între perete şi jgheab apa se scurge pe faţada blocului. „Jgheaburile nu fac faţă şi apa dă peste. Iarna trecută s-au format ţurţuri că ne-a fost frică să nu pice la cineva în cap şi să răspundem penal”, a spus unul dintre locatari.

Încercări de intimidare prin ameninţări cu procese

Contactată telefonic pentru a spune un punct de vedere legat de situaţiile pe care le reclamă oamenii care au cumpărat apartamente de la ea, Manuela Varga a reacţionat folosind un limbaj neortodox şi a ameninţat cu procese în cazul în care vom mai publica ceva legat de Epoks. „Mai scrieţi multe articole? Vă dau în judecată dacă mai scrieţi calomnii. Pe cuvântul meu că vă dau în judecată cu ziarul ăla de tot rahatul. Dacă mai scrieţi ceva vă dau în judecată şi vă cer despăgubiri. Dacă vreţi să scrieţi, scrieţi dar vă dau în judecată”, a au fost câteva din ameninţările Manuelei Varga.

Artizanii Epoks, fac afaceri cu fete frumoase

În spatele afacerii Epoks se află soţii Florin şi Manuela Varga. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, unicul asociat şi administrator al firmei Epoks SRL este Florin Cosmin Varga, a cărui firmă a înregistrat în 2008 o cifră de afaceri de peste 3,7 milioane de lei şi un profit de 30.244 de lei, puţin peste 7.000 de euro. Potrivit aceleiaşi surse, Florin şi Manuela Varga deţin şi firma S.C. Computer Center 4 You S.R.L., care se ocupă de comerţul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice şi software-lui. Firma de calculatoare a înregistrat în 2006, 2007 şi 2008 pierderi de peste 45.000 de euro. Numele Manuelei Varga mai apare şi în firma S.C. Shine Agency SRL care are ca obiect de activitate plasarea forţei de muncă. În realitate, firma se ocupă de recrutarea fetelor frumoase pentru diferite promoţii în centrele comerciale. „Caut urgent fete pentru sampling în Timişoara în diferite locaţii comerciale”, arată un anunţ dat de S.C. Shine Agency SRL, pe un site de recrutare a forţei de muncă. Pe lângă firmele pe care le au înregistrate la Registrul Comerţului, soţii Varga au şi o vilă într-un cartier rezidenţial din Calea Girocului.

Flower Residence, o altă ţeapă marca Epoks

Dezvoltatorii de la Epoks nu sunt la primul scandal imobiliar în care sunt implicaţi. Pe rolul instanţelor de judecată sunt cel puţin 10 procese în care aceştia au fost chemaţi de cumpărători nemulţumiţi. „Adevărul” a publicat cazul tinerilor care au cumpărat apartamente din proiectul Flower Residence, din Calea Girocului o altă ţeapă dată de Epoks. Tinerii care au plătit apartamente în blocul construit pe Calea Girocului nu se pot muta nici acum, deşi blocul trebuia terminat anul trecut. O parte dintre cumpărători s-au mutat, dar reclamă calitatea proastă a lucrărilor. „Mergem în continuare cu lucrările pentru a-l finaliza”, a spus Manuela Varga, referindu-se la proiectul Flower Residence. VEZI AICI întreaga ţeapă Flower Residence.

Ce au promis dezvoltatorii la începerea proiectului (sursa: http://www.cauta-imobiliare.ro/flower-residence-p244):



Dotari si finisaje
- constructia - zidarie portanta de 30 cm, cu samburi din beton armat;
- ziduri interioare din caramida; la alegere puteti modifica dispunerea acestora, fara costuri suplimentare;
- termoizolatia exterioara - din polistiren de 5 cm grosime;
- usile de interior si exterior - import Germania;
- tamplarie exterioara pentacamerala din PVC cu geam termopan;






Cum arată blocul la mai bine de jumătate de an de la termenul la care ar fi trebuit să fie gata lucrarea:





image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite