Prima casă, prima ţeapă cu zeci de tineri disperaţi: au dat banii, dar nu se pot muta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au împrumutat pentru casa de vis, dar au ajuns să trăiască coşmarul vieţii lor. Mai multe familii de tineri şi-au luat apartamente într-un cartier rezidenţial din Giroc, dar nu se pot muta pentru că apartamentele nu sunt finalizate. Locuinţele sunt în stadiul de şantier, deşi ar fi trebuit finalizate în iulie 2009.

La ieşirea din Timişoara spre Giroc, după unitatea militară, un drum de piatră duce spre două blocuri noi, zonă în care ar fi trebuit dezvoltat proiectul Flower Rezidence. Frumos zugrăvite pe exterior, blocurile construite de dezvoltatorii de la Epoks atrag privirile tinerilor care visează la un apartament nou. Una dintre clădiri este finalizată şi locuită. În celălalt bloc este însă dezastru. Clădirea trebuia să fie finalizată în luna iulie a anului trecut, dar nu este terminată nici până acum.

CLICK AICI PENTU GALERIE FOTO


CITEŞTE ŞI

Prima Casă, praf în ochii tinerilor fără locuinţe

Majoritatea apartamentelor sunt cumpărate, iar noii proprietari s-au împrumutat pentru a-şi cumpăra locuinţele. „Eu am luat credit prin prima casă şi trebuia să mă mut în decembrie. Când îmi trebuia evaluarea pentru bancă, în două săptămâni au fost făcute finisajele de ochii lumii, iar acum pică tot. Trebuie să zugrăvesc din nou”, a spus unul dintre tinerii ţepuiţi.

Reclamă agresivă şi preţuri mici

La unul dintre apartamente pe pereţi este tapet. Din cauza umezelii pereţii au mucegăit, iar din cauza izolaţiilor proaste la etajele superioare apa curge în apartamente. Familia Chiriac Ciprian şi Anca, spre exemplu a plătit pentru un apartament cu două camere 37 de mii de euro. S-au mutat recent, dar trebuie să-şi facă singuri lucrările la apartament. „A venit socrul meu să facă lucrările. Tavanul era spart. Avem un copil mic, iar baia nu funcţionează”, a spus Ciprian Chiriac.



Alţii, mai ghinionişti, nici măcar nu pot încă să se mute, rămânând cu rate la bănci şi cu chirii de plătit pentru alte locuinţe. „În contract avem canalizare şi ne-a făcut fosă, care, dacă este folosită de toţi locatarii se umple imediat”, a spus un alt tânăr. Noii proprietari sunt hotărâţi să meargă în instanţă, şi-au luat deja avocat şi vor să-şi recupereze banii. „Este exact stilul Radisson, cu diferenţa că noi avem pereţii, pe când cei de la Radisson nu au construit nimic”, a spus unul dintre proprietari.

image

Plouă în apartamente



În jurul blocului este şantier în toată regula, iar dacă te gândeşti că este o construcţie în lucru nu ar fi nicio problemă. Adevăratul şoc începe când intri pe casa scării. Pervazele de la geam făcute din rigips sunt distruse, cablurile sunt atârnate pe pereţi, iar apartamentele care ar fi trebuit deja date în folosinţă sunt într-o stare dezastruoasă. Printre proprietari sunt şi oameni care au cumpărat locuinţele ca şi investiţie, însă cu adevărat ghinionişti sunt tinerii care trebuie să se mute pentru că nu au unde să stea. Pe terasele de la ultimul etaj a fost pusă gresie fără rosturi, iar apa intră prin tavanul apartamentelor de jos. Într-unul din apartamente apa bălteşte în mijlocul camerei, în timp ce în altul este pus un butoi în care să se adune apa care curge printr-o gaură făcută în tavan. Nici priveliştea de pe terase nu este îmbucurătoare pentru că în jur totul arată ca după război.



Dezvoltatorii de la Epoks dau vina pe vreme şi criză, dar promit că termină lucrarea

Reprezentantul Epoks, Manuela Varga, promite că oricine vrea să renunţe la contract îşi poate primi banii. „Din punctul nostru de vedere s-a întârziat cu lucrările din cauza iernii care a fost lungă şi a ploilor din ultima perioadă. Lucrările merg înainte. Trebuia să nu-i lăsăm să se mute până nu e gata. Pentru întârzieri s-au făcut scăderi de preţ, s-au plătit penalizări. Am stabilit cu ei eşalonarea, să le dăm banii înapoi celor care vor asta. Nu se pune problema ca blocul să nu fie finalizat. Datorii nu mai avem, tot ce intră bani merg la bloc. Mai este puţin foarte puţin de finalizat, ţinând cont de valoarea investiţiei. Toate decurg într-un ritm cât se poate de ok la situaţia economiei mondiale. Alţii au lăsat oamenii fără niciun ban. Este bine că am continuat şi terminat un proiect de câteva milioane de euro”, a spus Manuela Varga.

Ce au promis dezvoltatorii la începerea proiectului (sursa: http://www.cauta-imobiliare.ro/flower-residence-p244):



Dotari si finisaje
- constructia - zidarie portanta de 30 cm, cu samburi din beton armat;
- ziduri interioare din caramida; la alegere puteti modifica dispunerea acestora, fara costuri suplimentare;
- termoizolatia exterioara - din polistiren de 5 cm grosime;
- usile de interior si exterior - import Germania;
- tamplarie exterioara pentacamerala din PVC cu geam termopan;



- incalzirea - microcentrala individuala cu tiraj fortat;
- corpurile sanitare - de calitate superioara;
- vopsele acrilice superioare pentru pereti si plafoane;
- faianta la grupurile sanitare, bai si bucatarii;
- contoare individuale pentru apa si gaz;
- parchet in spatiile de zi si holuri;
- balcoane cu balustrade metalice;
- instalatii electrice din cupru;
- casa scarii este prevazuta cu interfon.



Facilitati de lux
- cada cu hidromasaj;
- climatizare (aer conditionat);
- ascensor de persoane (lift);
- loc de joaca pentru copii;
- loc de agreement (terenuri de tenis);
- mini-iaz ornamental;
- parcare gratuita



image
image
image
image
image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite