Olimpicul strivit de maşină la 120 de kilometri la oră trebuia să împlinească 19 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conştienţi că fiul lor a murit în urma unui act de teribilism, părinţii lui Alexandru Rigău speră că tinerii vor învăţa ceva din greşelile care l-au costat viaţa pe tânărul timişorean. Suferinţa este cu atât mai grea, cu cât victima accidentului trebuia să împlinească poimâine 19 ani.

În această dimineaţă, în loc să meargă la liceu - aşa cum îşi propunea - să îşi susţină colegii care vor trece prin Bacalaureat, băiatul va fi înmormântat.

CLICK AICI PENTRU O FOTOGALERIE CU PRIVEGHIUL DE AZI-NOAPTE

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

Luni noaptea, când a fost sunat de unul dintre poliţiştii care i-au descoperit fiul mort, strivit de maşina la volanul căreia se afla tânărul, tatăl lui Alexandru Rigău simţea că s-a întâmplat ceva.

Spera sa fie doar un vis urat

"Nu mi-au spus decât că Alex a avut un accident şi că e în stare gravă. Am văzut negru în faţa ochiilor şi mi-am dat seama că nu e doar atât", spune Călin Rigău.  Înnebunit de durere, bărbatul a plecat glonţ spre locul accidentului fără să îi spună nimic soţiei.


Foto: Tatăl lui Alexandru Rigău speră că tinerii şoferi vor citi Adevărul de seară şi vor învăţa din greşelile comise de fiul său

image

Spera ca apelul telefonic să facă parte dintr-un coşmar, iar după câteva minute să se trezească la realitate. Nu a fost aşa, iar realitatea a devenit din ce în ce mai greu de suportat.

"Nu cred că o să uit vreodată că l-am văzut pe Alexandru întins pe jos, iar maşina pe care o preţuia atât de mult să fie de nerecunoscut. I-am spus de atâtea ori să fie atent cu maşina, să nu se considere cel mai bun şofer de pe planetă. Greşeala lui e că avea un orgoliu puternic şi considera că răul nu îl poate prinde", adaugă cu ochii înlăcrimaţi tatăl băiatului.


Inmormantare in loc de aniversare

Părinţii elevului de la Liceul "Grigore Moisil" suportă greu durerea, astfel că au decis să îşi înmormânteze fiul cât mai repede. În loc să se pregătească de ziua de naştere a lui Alexandru, care poimâine ar fi împlinit 19 ani, părinţii încearcă să facă faţă durerii, în această dimineaţă urmând să îl conducă pe ultimul drum. 

Singura speranţă rămasă în viaţă pentru soţii Rigău este ca tinerii să înveţe din greşelile lui Alexandru decât să le simtă pe propria piele şi să fie prea târziu pentru a mai putea remedia ceva. "Ca oricărui tânăr, băiatului meu îi plăcea viteza. Era teribilist, aşa cum am fost şi eu, la fel ca alţi tineri, doar că noi am scăpat. El nu. Indiferent de experienţă sau de maşină, drumul e periculos şi îţi poate veni de hac", mai spune tatăl îndoliat.

Alexandru Rigău

URMĂREŞTE AICI O FOTOGALERIE CU ALTARUL RIDICAT ÎN MEMORIA ELEVULUI



S-a izbit cu masina de un pom

Altarul pregătit de colegii de la "Grigore Moisil" în memoria tânărului

Băiatul şi-a pierdut viaţa după ce maşina s-a ciocnit de un copac. Băiatul mai avea doar câţiva kilometri până să ajungă acasă. Înainte de podul care desparte Timişoara de Săcălaz, băiatul a intrat într-o depăşire cu autoturismul. A apăsat puternic pe acceleraţie până când indicatorul a ajuns să arate că Skoda-ul avea 120 de kilometri pe oră. După depăşire, tânărul a încercat să intre pe banda lui, dar nu a mai reuşit. Şoseaua era îngheţată, iar maşina s-a pierdut aderenţa. Maşina a intrat direct într-un copac, impactul fiind fatal. Întreaga maşina s-a transformat într-un "evantai". Citeste aici despre accident!

Era unul dintre olimpicii liceului


„Colegii sunt marcati. Era un copil bun. Punea suflet în tot ceea ce făcea. Iubea sportul, ar fi putut face handbal de performanţă. Dar el a ales învăţătura. Ştiu că mergea la procese, vroia încă de pe acum să afle tainele meseriei de avocat. Mi se rupe sufletul când mă gândesc la cele întâmplate", a spus pentru Adevărul de seară Timişoara directoarea Liceului „Grigore Moisil", Sanda Junea. Alexandru era unul dintre cei mai buni elevi ai Liceului "Grigore Moisil", unul dintre cele mai bune licee din Banat. Tanarul a participat si la olimpiade. 
Citeste aici alte detalii!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite