Secretele unui documentar de succes, dezvăluite de un specialist BBC la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tony O' Shaughnessy, realizator de documentare şi fost editor de ştiri la BBC, va susţine un workshop de specialitate la Timişoara, în cadrul Conferinţei Circom Regional, la care se aşează la aceeaşi masă cele mai importante televiziuni regionale din Europa.

Atelierul în cadrul căruia Tony O' Shaughnessy, asistat de olandezul John Appel, care are o experienţă de peste 25 de ani în realizarea filmelor documentare, se desfăşoară în zilele de 3 şi 4 mai. Workshop-ul face parte din seria evenimentelor din cadrul Conferinţei Circom Regional, în perioada 5-7 mai, organizată de TVR şi asociaţia televiziunilor regionale din Europa Circom. La eveniment vor participa 200 de jurnalişti, traineri şi manageri de la televiziuni regionale din 25 de ţări europene.

Este pentru prima dată când Circom organizează, în cadrul conferinţei, un workshop dedicat documentarelor TV. La masa rotundă îşi vor găsi loc profesionişti ai genului, dar şi jurnalişti care fac primii paşi în arta filmului documentar. Pe parcursul celor două zile, participanţii vor urmări filme şi vor dezbate subiectele prezentate, dar şi modul de realizare al materialelor. Organizatorii mizează mai degrabă pe un eveniment axat pe schimb de idei, decât pe un model de prelegere clasică din partea celor care conduc workshop-ul.

O altă miză, poate cea mai importantă, este stabilirea unor relaţii de colaborare între realizatori, cea mai rapidă cale spre copoducţii, care ar putea atrage mai uşor finanţări. Este o soluţia la fenomenul scăderii calităţii filmelor, din cauza bugetelor tăiate.

Cine este Tony O' Shaughnessy

Jurnalistul englez şi-a început cariera în presa scrisă, apoi, în 1993, a început să lucreze la BBC. El a produs de atunci sute de ore de programe de ştiri şi se află în spatele a peste 50 de documentare BBC. Cea mai recentă activitate a sa a fost realizarea serialului pentru BBC „Week In Week Out", cu emisiuni care tratează subiecte la zi. Tony a colaborat ca şi jurnalist şi media trainer cu organizaţii ca Fundaţia Soros, the Foreign Office sau Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.

Acum, Tony O' Shaughnessy, alături de Penny Roberts, ambii foşti jurnalişti BBC, formează Tower Media, o companie independentă de training în mass-media.

Elita televiziunilor se reuneşte la Timişoara. Cele mai importante posturi TV din Europa participă la un congres internaţional

Întâlnire de gradul 3 pentru televiziuni

Conferinţa Circom adună, pentru a 29-a oară, reprezentanţi ai televiziunilor din toată Europa, la cel mai important eveniment anual dedicat lor. Anul acesta, manifestările se desfăşoară sub tema „Mai multă calitate, mai puţini bani" ("Doing It Better, Spending Less"). Criza este, astfel, pe agenda tuturor, în discuţiile despre găsirea soluţiilor pentru producţii de calitate în bugete restrânse.

Evenimentele Circom Regional au început la Timişoara încă din 25 aprilie, cu un curs de perfecţionare în producţia ştirilor de televiziune care se va încheia în 7 mai.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite