Sfârşit tragic din cauza crizei economice: un om de afaceri spânzurat e ultima victimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii se aşteaptă la un nou val de sinucideri, iar psihologii spun că răul nu a trecut. Dacă în anii trecuţi problemele amoroase erau cauza sinuciderilor, în prezent cele financiare par prea grele de rezolvat, astfel că unii ajung să îşi pună capăt zilelor.

Un om de afaceri din comuna timişeană Săcălaz, în vârstă de 58 de ani, este ultima "victimă" a crizei economice. Întors de la o sedinţă de consiliu local, în care a aflat că a rămas fără un teren pe care îl luase în concesiune, bărbatul s-a spânzurat cu un cablu într-o anexă a casei sale.
Bărbatul primise în concesiune de la Consiliului Local Săcălaz un teren de 1,45 de hectare pe care construise o hală, unde ar fi trebuit să ridice o carmangerie. Bărbatul de abia şi-a permis costurile ca să ridice hala, astfel că plaţile pentru teren au fost amânate. Consiliul Local s-a autosesizat şi a decis anularea contractului. Consecinţa: omul de afaceri s-a spânzurat la aflarea veştii că şi-a pierdut toată averea.

CLASAMENT: Bănăţenii sunt cei mai predispuşi la sinucideri. Pe locul doi sunt moldovenii

"În 2010 au existat mai multe sinucideri decât în anul 2009. Majoritatea au avut la bază problemele financiare", a spus Marinela Hotico, ofiţer de presă al Inspectoratului de Poliţie Timiş. Psihologii spun că valul de sinucideri va continua. "Problemele financiare, indiferent dacă vorbim de cele mondiale sau naţionale, au bulversat dintotdeauna gândirea umană. Românii sunt obişnuiţi cu aceste dificultăţi încă de acum 20 de ani, însă mulţi rememorează acele vremuri groaznice. Astfel, resimt încă o dată scăderea dramatică a venitului, dispariţia prestigiului atunci când rămân fără loc de muncă şi apariţia nesiguranţei zilei de mâine", spune psihologul Aurelian Toader.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite