Semne secrete de 1.500 de euro pe lucrările de licenţă ale studenţilor şpăgari de la Universitatea „Hyperion"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de studenţi din vestul ţării ai Universităţii „Hyperion" îşi însemnau lucrările de licenţă, pentru ca în momentul examinării, comisia de licenţă să ştie că studentul care se află în faţa lor a achitat şpaga de 1.500 tocmai ca să treacă fără probleme de examen.

Citeşte şi:

Licenţiaţii Spiru Haret din Deva, nemulţumiţi că dau examen în reluare

Arestarea în luna iulie lotului „Hyperion" scoate la iveală detalii despre modalitatea în care studenţii de la facultatea de Drept şi profesorii lor făceau tranzacţii de zeci de mii de euro. Procurorii susţin că studenţii au plătit şpăgi de aproape 50.000 de euro aveau un semn secret, cu ajutorul căruia însemnau lucrările de licenţă, semn ştiut doar de profesorul examinator.

Studenţii notau cu pixul definiţia infracţiunii pe ultima pagină a exemplarului din lucrarea de licenţă care era înmânat comisiei de examinare. Astfel, în momentul în care un student era examinat, profesorul se uita pe ultima pagină. „Dacă dădea cu ochii de definiţia infracţiunii, studentul din faţa lui avea parte de o examinare strict formală, după care lua nota maximă", se arată în rechizitoriul procurorilor.

Procurorii DNA au făcut arestările în lotul „Hyperion" în luna iulie, când au fost săltaţi Nicoleta Gumă, directoare a Muzeului din Caransebeş şi un student, Eugen Tacotă, care este şi consilier local în Oţelu Roşu. Cei doi sunt acuzaţi că ar fi dus şpăgile de aproape 50.000 de euro unui profesor de drept civil din Bucureşti, Gheorghe Stancu, acuzat că a încasat mii de euro, pe care însă procurorii nu au fost capabili să-i găsească la domiciliul său. Miercuri, judecătorii Curţii de Apel Timişoara au prelungit mandatele de arestare ale celor trei arestaţi, aflaţi acum în beciul Poliţiei Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite