Sârbii au inaugurat la Belgrad cel mai lung pod suspendat cu cabluri pe un pilon din lume GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Podul Ada, peste râul Sava, trece peste insula Ada Ciganlija și leagă Belgradul de cartierul Novi Belgra. Lung de 969 de metri, podul are șase benzi pentru mașini, două linii de tramvai, pistă pentru bicicliști și două trotuare.

Podul Ada a devenit una din noile imagini ale capitalei Serbiei, Belgrad. Construcția a început în 2009, podul fiind inaugurat la 1 ianuarie 2012.
În anul 2004 au fost desemnate cele trei firme constructoare (două din Slovenia și una din Novi Sad), proiectrarea a început în 2006, iar lucrările au demarat în aprilie 2009. Costul total, după terminarea drumurilor adiacente, depășește 161 de milioane de euro.


GALERIE FOTO

Podul cu un pilon (care se află pe insula Ada Ciganlija), are o lungime totală de 969 de metri. Pilonul este înalt de 200 de metri. Podul are șase benzi pentru vehicule, două linii de tramvai, pistă pentru bicicliști și două trotuare.

Belgrădenii au salutat inaugurarea noului pod la trecerea dintre ani, cu un impresionant foc de artificii. Este primul pod nou construit la Belgrad după 40 de ani.
Podul Ada de la Belgrad a fost prezentat pe Descovery Channel ca fiind cel mai lung pod suspendat cu cabluri pe un pilon din lume.

Bănățenii schiază în Serbia: 150 de euro un week-end în stațiunea Kopaonik GALERIE FOTO


image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite