Bănățenii schiază în Serbia: 150 de euro un week-end în stațiunea Kopaonik GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ce în ce mai mulți timișoreni aleg să meargă la schi în Serbia, având în vedere distanța scurtă (378 de kilometri de Timișoara), prețurile mici (de la 15-20 euro pe noapte) și condițiile foarte bune.

Chiar dacă Austria rămâne în topul preferințelor bănățenilor când vine vorba de schi, părtiile din Alpi încep să aibe o concurență serioasă tocmai din Serbia. Din ce în ce mai mulți timișoreni descoperă stațiunea montană Kopaonik, aflată la 378 de kilometri de capitala Banatului. Iubitorii de schii află din vorbă în vorbă, de la cei care au fost acolo, că este un loc mirific, iar condițiile sunt cu mult superioare față de cele de la noi. Dacă mai pui că și prețurile sunt mai mici, devine o destinație și mai interesantă.

Se spune că stațiunea Kopaonik este una din cele mai bune stațiuni de schi din sud-estul Europei. Parcul național are o suprafață de 11.800 metri pătrat, cu zece rezervații naturale.



GALERIE FOTO

Kopaonik se află la 230 de kilometri de Belgrad, în partea centrală a Serbiei. Cel mai înalt vârf este Pancic, aflat la 2.017 metri. Stațiunea are 44 de kilometric de pârtii pentru schi alpin și 18 kilometri de pârtie pentru schi Nordic. Pârtia “Malo Jezero” este dotată cu nocturnă. Cele opt telescaune și 13 teleschiuri deservesc 28.600 de persoane pe oră.

23 de pârtii de schi

Lungimea totală a părtiilor de schii este 44.000 de metri, existând 12 trasee pentru începători, șapte de nivel mediu și patru de nivel avansat. Cel mai lung traseu are 3.500 de metri, iar traseul cu nocturnă 450 de metri. Iubitorii de schi nordic au la dispoziție 18 kilometri.



Posibilitati de cazare sunt multe și pentru toate pretențiile și buzunarele. “Pe drum spre stațiune nu se întrezărește pic de zăpadă. Moralul era la pământ iar când am ajuns sus: surpriză! Aproape toate pârtiile erau funcționale datorită tunurilor de zăpadă. Cu cea mai mare căldură recomand vila Ivanovici din localitatea Brzece. Localitatea se afla la aproximativ 14 kilometri departare de stațiune. Am plătit 18 euro pe noapte, având incluse un mic dejun și o cină cum rar am mâncat. Camera călduroasă, curată, spațioasă. Gazda era prietenoasă, singurul minus fiind că nu vorbea engleză”, a povestit pe un forum al schiorilor un timișorean care s-a întors recent de la Kopaonik.



GALERIE FOTO


Prețurile sunt foarte accesibile și pe pârtie. “Schi pas este 52 de euro pentru trei zile, iar un vin fiert la baza pârtiei aproximativ 1,5 euro. Plecând cu mașina din Timisoara, trei oameni am cheltuit pentru întreaga excursie, inclusiv drumul, undeva în jur de 140-150 de euro”, a mai spus bănățeanul.

13 euro pe noapte cu două mese pe zi


În împrejurimi se găsesc numeroase obiective turistice, precum mănăstirile Sopocani, Studenica, Jicei, Visoki Decani, Patriarhia de la Pec, regiunea viticolă Zupa sau râul Ibar. Din Timișoara până la Kapaonik se parcurge în jur de cinci ore, pe ruta Vrsec-Crvena Crkva-Kovin-Smederevo (pe autostrada spre Niș) – Krusevac-Kopaonik.

Recomand tuturor această stațiune din Serbia. Eu merg de cinci ani, în fiecare iarnă, de mai multe ori acolo. Nu este departe, din Timisoara 380 kilometri din care 120 de kilometri pe autostradă, restul pe drumuri bune. De obicei stau la o cabană de schi -de la patru persoane în camera minimum. Aici stau cu aproximativ 13 euro pe noapte în care sunt incluse și două mese. Având în vedere că din Timișoara până la Straja fac cam patru ore, e mult mai avatajos să merg la Kopaonik”, a scris un alt forumist timișorean.

image
image
image
image
image
image

VEZI AICI IMAGINI DE PE CAMERE WEB DIN STATIUNEA KOPAONIK

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite