Război total în procesul mafiei imobiliare: procurorul acuzat de incompetenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angelina Tufariu, procurorul care a anchetat mafia imobiliară
Angelina Tufariu, procurorul care a anchetat mafia imobiliară

Astăzi a fost un nou termen în dosarul terenurilor luate cu acte false. A sosit momentul în care avocaţii tuturor inculpaţilor au acuzat procurorul de incompetenţă şi au cerut retrimiterea dosarului la Parchet pentru refacerea cercetărilor.

"Creierul" mafiei imobiliare este disperat să scape de arest și "toarnă" pe toată lumea
Ionelaş Cârpaci în procesul mafiei imobiliare: „Notarul nu a păţit nimic, eu sunt arestat. E ură de rasă”

Aşa cum s-a întâmplat şi la termenele precedente, cauza în care se judecă dosarul mafiei imobiliare a fost programată ultima, astfel că procesul a început în jurul orei 16.00. Atacul la adresa procurorului de caz, Angelina Tufariu, l-au început avocaţii lui Ionelaş Cârpaci, care au reclamat necompetenţa procurorului şi greşeli de procedură care lovesc rechizitoriul de nulitate.



Încălcarea dreptului la apărare

Apărătorii baştanului au cerut retrimiterea dosarului la Parchet şi declinarea lui către DNA sau DIICOT pentru refacerea cercetărilor. De asemenea, s-au reclamat situaţii în care inculpaţilor nu li s-a dat dreptul la apărare, făcându-se audieri fără prezenţa avocaţilor implicaţi. Aceste cereri de retrimitere a dosarului la Parchet pentru cercetări au fost susţinute de toţi avocaţii implicaţi, inclusiv de Dorin Cuţ, apărătorul lui Francisc Kelemen, pe care procurorul l-a avantajat.

Marele perdant



Procurorul de caz, Angelina Tufariu a răspuns tuturor acuzaţiilor aduse de avocaţi, susţinând că formalităţile au fost întocmite corect, că s-a acordat dreptul la apărare al inculpaţilor, ba chiar s-au făcut eforturi pentru a se studia dosarul la ore cerute de avocaţi. Din aceste motive, procurorul a cerut ca procesul să se desfăşoare în continuare pentru aflarea adevărului. Din tot acest război a avut de pierdut „creierul” mafiei imobiliare, Francisc Kelemen, pentru că dacă până acum procurorul susţinea eliberarea lui „Feri”, acum a fost pentru prima dată când Angelina Tufariu a încurajat menţinerea lui Kelemen în arest.

Ce înseamnă desesizarea instanţei?

În cazul în care judecătorul Curţii de Apel Timişoara, Florin Popescu, decide ca instanţa să se desesizeze şi să retrimită dosarul la Parchet pentru cercetări, tot megadosarul mafiei imobiliare se va dovedi a fi un fâs şi poate duce la eliberarea lui Ionelaş Cârpaci, Barabas Pal şi Francisc Kelemen din arest, tărăgănarea aflării adevărului, dar şi prescrierea unor fapte pentru care unii inculpaţi vor fi declaraţi curaţi ca lacrima.

Rămâi pe timisoara.adevarul.ro pentru a vedea cum vor avocaţii inculpaţilor să tărăgăneze procesul, dar şi decizia extrem de importantă pe care o va lua judecătorul


image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite