Răsturnare de situaţie în cazul şoferului de autobuz: gonea cu 100 de kilometri la oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au stabilit că cei 50 de călători şi-au văzut moartea cu ochii din cauza şoferului. În timp ce bărbatul spunea că accidentul s-a produs din cauza unei roţi ce a explodat, poliţiştii au stabilit contrariul: de vină e viteza.

Ancheta privind accidentul în care un autobuz plin cu călători a rupt, marţi după-amiază, doi copaci şi o magistrală de gaz se aproprie cu paşi rapizi de finalizare. Şoferul autobuzului a susţinut în faţa anchetatorilor că accidental s-a produs după ce o roată a mijlocului de transport în comun ar fi explodat. La faţa locului a sosit şi o echipă de la Registrul Auto Român-filiala Timiş care i-a ajutat pe poliţişti să dovedească contrariul. Expertiza arată că şoferul gonea în momentul accidentului, astfel că autobuzul avea o viteză de 100 de kilometri la oră, iar conducătorul a pierdut controlul volanului.

Un autobuz cu 45 de persoane a fost aproape de o tragedie după ce a rupt doi copaci şi s-a înfipt într-o conductă de gaz

Accident cu zeci de martori: un autobuz al Kromberg & Schubert plin de călători a intrat într-o Dacie

Foto: arhivă

"Informaţiile prezentate de conducătorul auto au fost false, anchetatorii stabilind că accidental e un rezultat al vitezei. Nu au fost găsite defecţiuni tehnice la mijlocul de transport în comun care ar fi putut provoca accidentul", a explicat Emil Andrei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

image

Oamenii legii au decis să îi întocmească şoferului dosar penal pentru accidentul provocat, dar şi pentru că a rănit şase dintre pasageri. Acuzaţiile pot fi agravate şi de număr de îngrijiri medicale de care vor beneficia victimele. Chiar dacă are dosar penal, şoferului nu i-a fost suspendat permisul şi poate lucra în continuare, până când instanţa nu îl va condamna.

Accident in Timisoara autobuz

Nu doar poliţia anchetează accidentul, pe fir intrând şi alte instituţii. "De îndată ce poliţia va încheia ancheta, Inspectoratul Teritorial de Muncă va lua legătura cu toţi agenţii economici care aveau personal în autobuz. Vom face o analiză la sânge şi vom amenda drastic fiecare ilegalitate", a spus Cornelia Corescu, directoarea Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş. Poliţiştii de la Rutieră spun că vor organiza în viitor acţiuni pe linia autobuzelor pentru a preveni astfel de accidente.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite