Un autobuz cu 45 de persoane a fost aproape de o tragedie după ce a rupt doi copaci şi s-a înfipt într-o conductă de gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav accident de circulaţie a avut loc la Timişoara în această după-amiază. Un autobuz cu 45 de călători a lovit doi pomi, după ce o roată a explodat, apoi a lovit şi o ţeavă de gaz pe care a avariat-o. Circulaţia este blocată pe o stradă de la ieşirea din Timişoara, iar mai multe echipe de poliţişti au înconjurat zona.

UPDATE 17.00 Echipele E.on Gaz au stabilit că avaria la ţeava de gaz nu poate fi reparată până când nu va fi ridicat autobuzul care a provocat accidentul. Mijlocul de transport este deasupra branşamentului de gaz care, de asemenea, se pare că necesită reparaţii. "Nu există pericol de explozie", au spus cei de la E.on Gaz.

UPDATE 16.50
Autobuzul implicat în accident este blocat din cauza unei crengi uriaşe care a căzut peste mijlocul de transport în comun. Din conducta avariată de autobuz se scurge gaz. Pompierii sosiţi la faţa locului păzesc zona şi sunt pregătiţi să intervină în cazul unui incendiu. "Am fost chemaţi să intervenim în cazul unei explozii. Autobuzul a lovit conducta de gaze şi există pericole", a declarat plutonierul Andrei Moga.

Un echipaj de la RAR verifică starea tehnică a autobuzului pentru a vedea dacă a fost vorba sau nu de o defecţiune sau de eroare umană.


image

UPDATE 16.40 Circulaţia a fost reluată pe un sens de mers de pe strada care a fost blocată, după ce cozile de maşini s-au întins pe câţiva kilometri. Poliţiştii şi pompierii au spus că riscul de explozie este minim în acest moment.

UPDATE 16.25
Echipajele de la Eon Gaz au ajuns la faţa locului şi au oprit gazul pentru a repara avaria. Unul dintre muncitorii din autobuz a spus că nimeni nu a realizat ce s-a întâmplat. "Autobuzul era plin cu muncitori. Nu a mers cu viteză, cred că aveam 40 km/h. La un moment dat s-a auzit o bubuitură şi a ieşit de pe drum şi a lovit pomii. Unii au suferit lovituri minore, dar a fost mai mult sperietură", a spus Mihaela Cană, care s-a aflat în autobuz.

Când am sosit la faţa locului am găsit cinci şase persoane rănite uşor, la nas sau deget. A fost un şoc destul de mare. Dar nu este nimic grav”, a spus medicul Florin Grecu.

S-a auzit o bubuitură, la un moment dat, după care autobuzul a intrat într-un pom şi apoi în ţeava de gaz. În acest moment mai sunt doar câţiva călători din autobuz la locul accidentului pentru că trebuie să dea declaraţii poliţiştilor.

Autobuzul implicat în accident transporta muncitori unei fabrici. După coborârea pasajului din Calea Şagului, la ieşirea din Timişoara, una dintre roţile autobuzului a explodat, iar şoferul a pierdut controlul volanului.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Emil Andrei, a spus că mai multe echipaje de poliţie sunt la faţa locului pentru a împiedica alte maşini să intre pe strada blocată din cauza accidentului.



"Un autobuz care circula în Calea Şagului a intrat într-un copac, după o explozie, şi a ricoşat apoi într-o ţeavă de gaz care a fost avariată. Pentru că în zonă există pericol de explozie, mai multe echipaje de poliţie au asigurat perimetrul şi aşteaptă să sosească echipe de la Eon Gaz pentru a remedia avaria. Patru sau cinci persoane au fost rănite uşor, dar pentru siguranţă a fost chemată şi ambulanţa", a spus Emil Andrei.



Medicii de la Ambulanţă, care au ajuns la faţa locului, spun că sunt doar două persoane care au avut nevoie de asistenţă medicală pentru că au răni. Ceilalţi călători care se aflau în autobuz şi care au spus că au diferite probleme vor fi consultaţi la Spitalul Judeţean din Timişoara.
Din datele poliţiştilor, până în acest moment în zonă nu există nicio sursă de foc, dar pentru a evita orice pericol zona accidentului este evacuată.
De asemnea, poliţiştii au mai spus că şoferul are 36 de ani şi are experienţă.

VIDEO: Imagini de la faţa locului


image
Foto: arhivă
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite