Povestea unui ceasornicar de la începutul secolului XX: 1.000 de orologii la Muzeul de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Kindlein a moştenit colecţia de ceasuri de la bunicul său
Emil Kindlein a moştenit colecţia de ceasuri de la bunicul său

Muzeul de Arte din Timișoara se va transforma într-o prăvălie și atelier de ceasornicărie de la prima jumătate a secolului XX-lea. Emil Kindlein, nepotul renumitului ceasornicar Petru Kindlein, va prezenta aproape o mie de orologii de toate felurile

Inițiativa îi aparține muzicianului Emil Kindlein, care a decis să organizeze o expoziție inedită bazată pe piese de colecție care au aparținut cândva bunicului său, Petru Kindlein, un renumit bijutier și ceasornicar din Lugoj, la începutul secolului XX.

"Piesele de colecţie reconstituie prăvălia şi atelierul de ceasornicar şi bijutier al lui Petru Kindlein. În expunere vor fi prezentate mobilierul atelierului, bancul de lucru, uneltele specifice unui atelier de orologerie şi giuvaergie, firme, reclame de epocă, dar şi documente şi tipărituri prin care este prezentată istoria familiei şi a meşteşugului", a declarat Emil Kindlein.


GALERIE FOTO 1

Muzică de colecție la Cărturești


Timișorenii vor putea admira din data de 6 martie aproximativ o mie de ceasuri de buzunar, de mână, de perete, deșteptătoare și orologii speciale. După deschiderea vernisajul expoziţiei „Restituiri – Istoria unui meşteşug”, va avea loc un microrecital al formaţiei Acoustica (Daniel-Silvian Petre și Emil Kindlein) în ceainăria Cărtureşti Mercy.



GALERIE FOTO 2

În cadrul programului „Muzică de colecţie vor prezentate reinterpretări acustice ale unor piese de la Nirvana, The Doors, Johnny Cash, Janis Joplin, Led Zeppelin, unele dintre ele fiind şi traduse, dar şi blues de la 1930, piese culese Anton Pann sau compoziţii proprii pe versuri de Ion Minulescu şi Daniel Silvian Petre.

Citește și:

Casa în care timpul a fost dat înapoi: colecție de aproape o mie de orologii

Istoria unui meșteșug la Timișoara Istoria unui meșteșug la Timișoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite