EXCLUSIV Poliţistul timişorean care a făcut puşcărie aiurea a primit "bacşiş" de 15.000 de euro de la Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Flavius Bloancă a stat după gratii patru luni, trei săptămâni şi două zile din cauza unei eroari judiciare. Membru al trupelor speciale din Poliţia Timiş, Bloacă a fost condamnat pentru că ar fi bătut un interlop care a rămas fără splină.

EXCLUSIV 600 de euro/lună - taxa de protecţie la Poliţie pentru o firmă cu probleme

Agentul Flavius Bloancă, de 38 de ani, a primit 15.000 de euro, vineri, printr-o sentinţă definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Poliţistul a cerut iniţial 1,2 milioane de euro statului român pentru că şi-a petrecut aproape cinci luni după gratii şi alţi trei ani cu procesele. „Este o sumă prea mică pentru suferinţa poliţistului. El a fost dat afară din Poliţie şi a fost aruncat după gratii alături de infractori. Apoi justiţia şi-a dat seama că a greşit şi l-a achitat. Acum i-a aruncat acum un „mărunţiş" de 15.000 de euro, după ce i-a distrus viaţa. Mergem cu procesul la CEDO. Oricine ar fi trecut printr-o experienţă similară ar face la fel", a declarat Carmen Obârşanu, avocatul poliţistului.

"Mi s-au luat trei ani din viaţă. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. Vreau ca statul român să plătească pentru ceea ce mi-a făcut justiţia", a spus agentul Flavius Bloancă.

Povestea „mascatului" de la trupele speciale condamnat pe nedrept este halucinantă. Bloancă a luat doi ani de puşcărie cu executare şi a fost obligat să plătească 200 de milioane de lei vechi, după ce a fost condamnat tot de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în mai 2004, în urma unui proces care a durat trei ani.

Fostul şef al Poliţiei Române l-a apărat pe bossul mafiei ţigăneşti la Curtea Supremă

Condamnat fără probe

Poliţistul a fost acuzat că a bătut un individ în timpul unei acţiuni a trupelor speciale, în mai 2001. Colegii săi i-au încătuşat şi i-au dus la poliţie pe tinerii care se aflau într-o maşină în care au găsit o sabie. Unul dintre tineri, care avea mai multe condamnări şi făcea parte din lumea interlopă din Timişoara, a susţinut ulterior că a fost bătut la poliţie şi a rămas fără splină în urma presupusei agresiuni. Victima a spus că l-a recunoscut pe poliţist după „guşa de sub cagulă". Agentul Bloancă era însă doar şoferul trupelor speciale în ziua intervenţiei, deoarece suferise recent o opreaţie la genunchi. 

A vândut casa ca să plătească avocaţii

După ce a fost cercetat de procuratură, agentul a fost dat afară din Poliţie şi a plecat la muncă în Italia, de unde s-a întors de bunăvoie să facă puşcărie, în România, când a primit sentinţa definitivă în mai 2004. În timpul procesului instanţa a refuzat să-i admită probe şi martori, chiar şi testul poligraf, pe care poliţistul a dorit să-l facă. După cinci luni după gratii, în urma scandalului mediatic, procurorul general al României a hotărât promovarea unui recurs în anulare şi rejudecarea cazului, poliţistul fiind ulterior declarat nevinovat.

A revenit în Poliţie

Bloancă a pierdut totul în timp ce justiţia şi-a bătut joc de el. A fost nevoit să îşi vândă apartamentul ca să îşi plătească avocaţii, s-a despărţit de logodnică. Când a ieşit din închisoare mai avea un echipament de treining şi câinele. După ce a fost declarat nevinovat, el a fost reprimit în Poliţia Timiş şi în acest moment este din nou membru al trupelor de intervenţie.

EXCLUSIV Poliţistul care lua şpagă în numele judecătorilor: „3.000 de euro, 20 de litri de ţuică de pere şi 15 kile de salam"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite