Poliţiştii parchează ilegal din nou: maşină căţărată pe trotuar lângă Palatul de Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii timişoreni şi-au făcut un obicei să parcheze ilegal. Ei sunt surprinşi în fiecare zi de către cititorii Adevărul de Seară prin oraş. Vineri dimineaţa ei au parcat ilegal chiar lângă Palatul de Justiţie. Timşorenii care surprind oameni ai legii sfidând legea pe care trebuie să o aplice sunt invitaţi să trimită imagini pe adresa de timisoara@adevarul.ro.

Imaginile cu maşina de poliţie parcată ilegal au fost surprinse în urmă cu câteva ore de un cititor Adevărul de Seară la doi paşi de Palatul Dicasterial. „De această dată poliţiştii se aflau în maşină însă nu păreau a executa vreo misiune mai ales că nu erau din cadrul Biroului de Poliţie Rutieră. Menţionez că ei pur şi simplu stăteau. Parcaseră în acel loc, pe trotuar şi pe trecerea de pietoni, deşi în zonă erau suficiente locuri libere de parcare", a scris cititorul pe adresa de email banat@adevarul.ro

În ultimele zile, poliţiştii timişoreni au fost surprinşi în repetate rânduri parcând ilegal.

„Am observat o maşina care aparţine Poliţiei Române, care staţiona pe un loc unde staţionarea este interzisă, şi unde sunt ridicate multe maşini de cei de la ADP. Ca peisajul să fie complet, pe acolo după cum se observă într-una din fotografii, trece pe lângă aceasta o maşina care aparţine Poliţiei Comunitare... fără să-i amendeze pe poliţişti", ne-a scris cititorul joi.

image



"Poliţiştii erau în cadrul unei acţiuni, care viza vatmanii şi şoferii mijloacelor de transport în comun. Nu aveau cum să îi prindă cu radarul pe vatmani, dacă nu îi filmau cu radarul din apropierea de liniilor de tramvai", a declarat comisarul Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş.

Şeful Poliţiei Timiş a parcat ilegal

Nici şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Gheorghe Popescu, nu a scăpat de bliţurile aparetelor foto. Comisarul-şef a fost surprins în timp ce a parcat maşina personală ilegal. Şeful Poliţiei a fost amendat ulterior de subalternii săi de la Rutieră. Popescu parcase ilegal, sfidând legea, duminică, în faţa Poliţiei Timiş, în condiţiile în care în parcările de lângă instituţie erau zeci de locuri goale de parcare.

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO

image
image

UPDATE+VIDEO Poliţiştii înjură ca la uşa cortului nişte tineri care îi filmează în timp ce încalcă legea

Poliţiştii timişoreni care veghează asupra legalităţii se confruntă cu aceeaşi problemă cu care se confruntă şi timişorenii de rând: lipsa locurilor de parcare. Pe acest fond apar situaţii care îi pune în posturi jenante pe poliţişti. Mai mulţi cititori au trimis pe adresa redacţiei imagini cu maşinile de poliţie parcate ilegal pe trotuar sau în staţiile de autobuz. Ultimele imagini sosite la noi arată mai multe maşini de poliţie parcate în zona Tribunalului Timiş. În niciuna din situaţii poliţiştii nu erau în preajma maşinilor pentru a justifica o eventuală misiune. Precizez că în acea zonă se ridică zilnic peste 10 maşini de către angajaţii ADP pentru paarcări neregulamentare, a spus timişoreanul care a transmis imaginile.

CLICK PE POZA PENTRU GALERIE


Un alt cititor a transmis imagini cu o maşină de poliţie, parcată la mall chiar sub semnul care interzice parcarea. „Poliţiştii stăteau la o cafea”, a spus timişoreanul.

Poliţişti parcaţi ilegal

În ultima perioadă ne-au fost transmise tot mai multe imagini cu cei care trebuie să vegheze asupra respectării legii în timp ce încalcă grosolan regulile. Nu mai departe de săptămâna trecută, maşina poliţiştilor de la Secţia 1 a fost surprinsă parcată ilegal pe trotuar în centrul oraşului. Speriat că este filmat, poliţistul de la volan a vrut să dispară în viteză şi era cât pe ce să lovească o altă maşină.



Înjurături ca la uşa cortului

Un grup de tineri a intrat în conflict deschis cu un echipaj de poliţie, după ce agenţii i-au înjurat ca la uşa cortului. Supăraţi, tinerii i-au urmărit pe agenţi prin tot oraşul şi i-au surprins cum parchează ilegal şi cum întorc prin loc nepermis. CLICK AICI PENTU MAI MULTE POZE


Maşina de la Ridicări, parcată pe spaţiul verde


Nici colegii poliţiştilor rutieri de la Serviciul de Ridicări nu sunt mai buni. Platforma care ridică maşinile parcate ilegal în oraş a fost fotografiată în timp ce era parcată pe spaţiul verde, sfidând orice regulă a bunului-simţ. În loc să ia măsuri, şeful Administraţiei Domeniului Public, Liviu Barbu, se revoltă pe cei care fotografiază maşinile ADP parcate ilegal. VEZI AICI GALERIE FOTO

Poliţiştii de la Secţia 2 Poliţiştii înjură ca la uşa cortului nişte tineri care îi filmează în timp ce încalcă legea. Tinerii care au fost înjuraţi sunt vecini cu nimeni altul decât şeful Inspectoratului de Poliţie Timiş, Gheorghe Popescu. Avalanşa de înjurături a oamenilor legii a fost potolită doar după victimele le-au reamintit poliţiştilor că Gheorghe Popescu este vecin cu ei. Citeşte detalii

EXEMPLE POZITIVE

image
image

Există şi poliţişti care pot să fie exemplu pentru colegii din imaginile de mai sus şi de la care poate lua lecţii de corectitudine chiar şeful Inspectoratului Timiş.

Claudiu Jianu, poliţistul care execută fără milă şmecherii cu maşini de lux din trafic
La nici 26 de ani, subcomisarul Claudiu Jianu conduce echipele de agenţi de circulaţie care controlează starea maşinilor care rulează pe drumurile din Timiş, împreună cu inspectorii de la Autoritatea Rutieră Română şi Registrul Auto Român. „Cele mai mari probleme pe care le au automobilele din judeţ sunt pneurile pe care nu le schimbă. Toate sunt roase. De la şoferii automobilelor obişnuite, până la conducătorii de tiruri, toţi spun că nu au bani. Mai sunt şi problemele tenhice, pentru care luăm certificatele de înmatriculare”, a spus subcomisarul Claudiu Jianu. Deşi este de doar trei ani în Poliţia Rutieră, a luat permisul a zeci de şmecheri care încalcă toate regulile de circulaţie pe şoselele din Timişoara sau din judeţ, şi care când sunt prinşi încep să ameninţe. Citeşte aici detalii!

Adrian Bălan te filmează şi te amendează

Există puţini şoferi timişoreni pe care agentul şef principal Adrian Bălan, de la  Biroului Rutier Municipal Timişoara, să nu-i fi filmat cu radarul şi să nu-i fi tras pe dreapta pentru a-i amenda după ce au depăşit viteza legală. „Dau cam 3.000 de amenzi pe an. De când sunt în poliţie pot spune că am amendat câteva zeci de mii de şoferi”, spune agentul Adrian Bălan. Citeşte aici alte detalii!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite