Poliţist arestat după ce a cerut 4.000 de euro să intervină la procurori şi judecători pentru eliberarea unui patron

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subcomisarul Virgil Crişan, ofiţer la Poliţia Pecica, judeţul Arad, a fost arestat astăzi pentru trafic de influenţă în formă continuantă. Acesta a primit bani ca să intervină pentru eliberarea unui patron de firmă. Omul de afaceri a fost arestat, iar cei care i-au dat banii au făcut denunţ la DNA.

Citiți pe aceeași temă:

Un comisar de la serviciul judiciar din Pecica a fost săltat de DNA

Virgil Crişan a fost reţinut ieri de procurorii DNA Timişoara, iar astăzi a fost prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au aprobat cererea procurorilor şi l-au arestat pe poliţist pentru 29 de zile. Cercetările împotriva poliţistului au început după ce fratele unei persoane arestate a reclamat faptul că Virgil Crişan i-a cerut 4.000 de euro, promiţând să intervină pentru eliberarea fratelui, patron de firmă, arestat pentru trafic de influenţă şi instigare la dare de mită.

„La data de 19 iulie 2010, subcomisarul de poliţie Crişan Virgil Vasile a pretins şi primit de la două persoane, denunţătoare în cauză, suma de 1.000 euro, lăsând să se înţeleagă că îşi va exercita influenţa asupra procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad şi în special asupra procurorului de caz, pentru ca fratele uneia dintre persoanele denunţătoare să nu fie arestat pentru faptele pentru care fusese reţinut într-un dosar aflat în instrumentarea parchetului menţionat. Fratele denunţătorului, administrator şi asociat al unei societăţi comerciale, fusese reţinut în aceeaşi zi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi instigare la dare de mită, iar a doua zi, la 20 august 2010, a fost arestat preventiv, în pofida promisiunii făcute de subcomisarul Crişan Virgil Vasile”, arată un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

A plusat cu 3.000 de euro




Chiar dacă nu a reuşit eliberarea patronului prin procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Arad, Crişan i-a promis fratelui inculpatului că va interveni pe lângă un judecător de la Curtea de Apel, unde se va judeca recursul împotriva deciziei de arestare. „La data de 16 august 2010, subcomisarul Crişan Virgil Vasile a mai pretins de la aceeaşi denunţători suma de 3.000 de euro, lăsând impresia că va interveni pe lângă un judecător de la Curtea de Apel Timişoara, pentru o obţine punerea în libertate a fratelui unuia dintre denunţători, ca urmare a recursului la prelungirea arestării preventive, recurs care urma să se judece la acea instanţă”, mai arată comunicatul DNA.

La judecată ca la plajă

În acelaşi dosar cu Crişan este cercetată şi prietena acestuia, Ana Maria Niculae. Aceasta este cercetată însă în stare de libertate. Crişan a lucrat la Poliţia de Frontieră pe linia culegerii de informaţii, fiind mutat ulterior la Poliţia Pecica. În această dimineaţă, poliţistul a fost adus pentru mandat de arestare la Curtea de Apel Timişoara, unde a mers îmbrăcat lejer, în pantaloni scurţi, şlapi şi tricou. La ieşirea din sala de judecată, poliţistul şi-a acoperit faţa şi nu a vrut să facă niciun fel de comentariu. 

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite