Un comisar de la serviciul judiciar din Pecica a fost săltat de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virgil Crişan şi concubina sa Anamaria Nicolae sunt audiaţi la sediul DNA din Timişoara pentru trafic de influenţă şi funcţie de rezultatele audierilor, procurorii DNA Timişoara vor decide dacă îi vor reţine pentru 24 de ore.

Virgil Crişan a intrat în atenţia anchetatorilor odată cu arestarea acum circa două luni a doi poliţişti de frontieră arădeni şi a unor transportatori de persoane, acuzaţi că solicitau diverse sume de bani pentru a facilita ieşirea din ţară a celor care nu deţineau acte de identitate sau careerau urmăriţi general.

În cadrul audierilor de atunci, unul dintre transportatori l-a denunţat pe Virgil Crişan. Conform transportatorului, poliţistul Pecican se lăuda că le asigură transportatorilor protecţia contra unor sume de bani, date fiind bunele relaţii pe care le are cu procurorii şi cu poliţiştii arădeni.

Când au fost arestaţi, transportatorii i-au cerut poliţistului socoteală pentru banii luaţi, câteva sute de euro lunar. Virgil Crişan, detaşat la acea vreme pe litoral le-a spus aparţinătorilor unuia dintre transportatori că mai are nevoie de 1000 de euro pentru a-i da procurorului de caz şi a-l elibera pe bărbat.

Mai apoi, când instanţa a emis mandate de arestare pe 29 de zile, iar familia transportatorului a făcut din nou presiuni, poliţistul a mai cerut şi alţi bani susţinând că trebuie să îi dea acum şi judecătorului.

Cea care a şi preluat de fapt toate aceste sume de bani de la soţia şi fratele transportatorului a fost tocmai concubina poliţistului, Anamaria Nicolae.
Toate aceste convorbiri telefonice au fost interceptate de către procurorii arădeni,iar la momentul în care sumele de bani au fost date către concubina acestuia s-au făcut şi înregistrări ambientale.

Dat fiind că este vorba despre un angajat al Ministerului Administraţiei şi Internelor, dosarul a fost declinat către DNA Timişoara.

Lucra la poliţia din Pecica de mai puţin de un an

Poliţistul arădean era angajat ca şi comisar la Poliţia din Pecica, la compartimentul judiciar de mai puţin de un an de zile.
A lucrat la IJPF Arad în anul 1997, transferat de  la Peregu Mare, iar din anul 2002 a lucrat chiar în cadrul sediului central, la Arad.

 În anul 2005, în luna aprilie a fost numit adjunt al şefului inspectoratului de  poliţie de frontieră Arad. ”Din câte îmi amintesc, a stat în această funcţie doar o lună, o lună şi jumătate. Nu ştiu de ce a fost destituit sau ce s-a întâmplat. Ştiu doar să vă spun că de aici a plecat la IJPF Oradea”, a declarat Ioan Handra, şef IJPF Arad.

Purtătorul de cuvânt al IJPF Arad, Camelia Tuduce a declarat pentru Adevărul că deocamdată instituţia pe care o reprezintă nu a fost informată de către DNA Timişoara despre acuzele care se aduc poliţistului arădean. ”Ştim doar că este la audieri”, amai explicat Tuduce. Poliţistul Virgil Crişan lucra la poliţia Pecica din judeţul Arad de mai puţin de un an în cadrul compartimentului judiciar.

Primarul oraşului Pecica, Petru Antal, s-a declarat şi elşocat de vestea ridicării poliţistului de către DNA. ”Bineînţeles că în calitate de primar îl cunoşteam, chiar dacă era nou venit la noi în oraş. Sunt foarte surprins pentru că părea un om liniştit şi la locul lui. Lucra la cercetări penale şi nu am auzit niciodată ceva rău despre el”, a mai declarat Petru Antal.

Conform informaţiilor furnizate de ministerul de resort la vremea respectivă, inspectorul principal Virgil Crişan, a fost destituit pentru nerealizarea corespunzătoare a atribuţiilor de serviciu.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite