Plângere penală pentru primar, şeful Poliţiei Rutiere Timişoara şi alţi directori importanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Hagiu, preşedinte al unei asociaţii a camionagiilor, a demontat ilegal indicatoarele
Vlad Hagiu, preşedinte al unei asociaţii a camionagiilor, a demontat ilegal indicatoarele

Războiul dintre Primăria Timişoara şi transportatori continuă. Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) va depune pângere penală împotriva primarului Gheorghe Ciuhandu şi a Comisiei de Circulaţie din care fac parte, printre alţii, şeful Poliţiei Rutiere Timişoara, Dumitru Domăşneanu şi şeful Direcţiei de Drumuri şi Transporturi din Primăria Timişoara, Culiţă Chiş.

Primăria Timişoara nu poate pune în aplicare taxa de tranzit pentru că a fost atacată de prefectură în instanţă. Pentru a-i amenda pe şoferii de TIR care intră în oraş, Comisia de Circulaţie a Primăriei a montat la intrarea în Timişoara panouri care interzic accesul camioanelor mai mari de 7,5 tone. Preşedintele FORT, Vlad Hagiu a demontat indicatorul de la sine putere, motiv pentru care s-a ales cu plângere penală pentru distrugere.

Citeşte şi:

Timişoara devine oraş interzis pentru şoferii de TIR care nu au număr de Timiş

Începe războiul psihologic al taxei pentru TIR. Indicatorul penal a fost demontat

Transportatorii contraatacă

În baza unei decizii a  Comisiei de Circulaţie primăria a montat la loc panourile, dar transportatorii contraatacă printr-o plângere penală împotriva primarului şi a Comisiei de Circulaţie. „Taxa de tranzit nu se aplică până la o decizie a instanţei şi a Comisiei Europene. Am făcut plângere penală pentru că indicatoarele montate pun în pericol siguranţa circulaţiei”, a spus Vlad Hagiu.

„Transportatorii au dreptul să facă orice plângere penală. Acest lucru nu ne afectează. Instanţa va decide cine are dreptate în acest caz”, este punctul de vedere al purtătorului de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea. Acesta a mai spus că Poliţia Rutieră ar trebui să amendeze toate camioanele din afara judeţului Timiş care intră în oraş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite