Timişoara devine oraş interzis pentru şoferii de TIR care nu au număr de Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul dintre Prefectură şi Primărie pe tema taxei de tranzit a dus la interzicerea camioanelor în oraş. Consiliul Local a aprobat o taxă de 200 de lei pentru fiecare camion din afara Timişului care trece prin Timişoara, dar prefectul a atacat decizia. Astfel că primăria se foloseşte de o decizie a Comisie de Circulaţie pentru a interzice camioanele în oraş. 

UPDATE, ora 13.49: Prefectul de Timiş, Mircea Băcală a spus că va verifica dacă decizia comisiei de circulaţie poate fi pusă în aplicare şi TIR-urile pot fi interzise în oraş. "Trebuie văzut când este dată decizia. Dacă este dată în baza hotărârii de consiliu nu poate fi pusă în aplicare", a spus Băcală.

Citeşte şi:

Şoferii de TIR vor să blocheze oraşul

În luna martie a anului trecut, Comisia de Circulaţie a Primăriei Timişoara, din care fac parte şi poliţişti de la Rutieră a dat o hotărâre de interzicere a camioanelor mai mari de 7.5 tone în Timişoara. Decizia nu a fost pusă niciodată în aplicare pentru că primăria a venit cu un proiect prin care camionagii din afara judeţului să plătească o taxă de 200 de lei pentru fiecare tranzitare a oraşului.

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală a atacat hotărârea în instanţă pentru că a considerat-o discriminatorie, iar după un adevărat război al declaraţiilor primăria nu mai poate aplica taxa până la o decizie a instanţei. Primarul a anunţat însă, că se va aplica decizia Comisiei de Circulaţie care interzice intrarea camioanelor mai mari de 7.5 tone în oraş. „Sper ca Poliţia Rutieră să îşi facă datoria şi să-i amendeze pe şoferii care nu respectă indicatorul de la intrarea în oraş”, a spus astăzi primarul Gheorghe Ciuhandu. Noua măsură este mult mai dură decât taxa de 200 de lei, amenda fiind de 2.500 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite