Permisul la ţigani, echivalent cu facultatea. Romii iau meditaţii pentru examenul auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionelaş Cârpaci a fost arestat în urmă cu câteva luni într-un dosar al mafiei imobiliare care a luat terenuri cu acte false. Pentru a scăpa de cătuşe, baştanul a motivat că nu a fost capabil de falsuri pentru că este semianalfabet. Când a fost vorba de obţinerea permisului, nu s-a mai pus însă această problemă.

Când a fost vorba să răspundă în faţa legii pentru faptele sale, baştanul Ionelaş s-a ascuns în spatele lipsei de carte. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat când a fost vorba de examenul auto, unde, pentru a deveni şofer a trebuit să „mănânce” codul rutier. Clanurile baştanilor din centrul Timişoarei se scaldă în lux. Fiscul ridică din umeri

„Eu sunt singurul din aşa zisul grup (n.r. care a falsificat documente) care sunt semianalfabet şi care sub nicio formă nu puteam nici falsifica dispoziţiile respective şi nici contribui la acestea.
E clar că au fost falsificate de personal din Primăria Timişoara, singurii care dispun de ştampile, de terminologie şi mai ales care ştiu terenuri nerevendicate ori care nu mai au foşti proprietari”, a susţinut Ionelaş (foto stânga) în apărarea sa.

N-ai carte, ai parte

Un poliţist de la Serviciul de Permise al judeţului Timiş a spus că în nicio ţară a Uniunii Europene nu se pune problema ca cineva care nu ştie să citească să ia permisul de conducere. „Mulţi iau permisele în alte ţări şi apoi vin şi le preschimbă la noi”, a spus agentul. Poliţistul timişorean a mărturisit că pentru rromi este foarte important să poată conduce maşina şi este echivalentul unei facultăţi. „Iau meditaţii înainte de examene. La ei a avea permis este mai important decât a face o facultate. Se duceau la meditaţii şi făceau 21 sau 22 de puncte. Au oameni care stau să-i ajute să înveţe”, a spus poliţistul de la Permise. Acesta a mai susţinut că a întâlnit chiar şi el cazuri în care ţiganii erau semianalfabeţi sau „doctori”, în funcţie de situaţie. „Sunt aşa cum bate vântul. Dacă trebuie să fie analfabeţi sunt analfabeţi, dar când trebuie să ştie să vedeţi cum ştiu”, a mai spus poliţistul.

Fac ce vor prin oraş

Săptămâna trecută baştanii au blocat o stradă importantă din zona centrală si o portiune din Drumul  European 70 cu un alai de nuntaşi. Zeci de limuzine de lux au fost etalate şi mirii s-au dus la restaurant in caleaşcă. Deşi există legi nationale care sancţionează blocarea ilegala a unui drum, Poliţia Municipiului Timişoara a aplicat doar o amendă modică de 500 de lei la Legea 61 privind tulburarea liniştii publice. Nici legile locale care interzic parcarea pe spaţiul verde sau circulaţia atelajelor prin oraş nu au fost aplicate. Poliţia Comunitară şi Serviciul Ridicări al ADP nu au intervenit sub pretext că nu au fost sesizaţi.


Foto: Poliţiştii au privit cum baştanii blochează circulaţia
(click pe poză pentru galerie foto de la nunta opulentă care a blocat drumurile)
Citeşte mai jos toate detaliile:
O nuntă ţigănească blochează o stradă din faţa Poliţiei Timişoara: agenţii admiră mireasa în vârstă de 14 ani



image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite