PREMIERĂ Ţiganii au ajuns să dirijeze traficul alături de poliţişti GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alaiului de la o înmormântare care a avut loc astăzi în Timilşoara a blocat una dintre cele mai importante străzi din cartierul Fabric. Şoferii care au rămas blocaţi au sunat la 112 ca să ceară ajutorul autorităţilor pentru că nu puteau înainta. La sosirea poliţiştilor, câţiva romi care participau la înmormântare au început să dirijeze traficul, la fel ca şi agenţii de la Poliţia Rutieră.

Zeci de persoane adunate la o înmormântare ţigănească au dat peste cap traficul dintr-un cartier istoric al Timişoarei. Oamenii s-au adunat în cartierul Fabric, pe strada Iosif Vulcan, în dreptul unui palat ţigănesc, pentru a aduce onoruri unuia dintre liderii etniei rrome din Timişoara, în vârstă de 58 de ani, care a decedat în urmă cu două zile. Cei îndoliaţi au ajuns să blocheze una dintre  cele mai importante străzi din zonă. Cei blocaţi în trafic au ajuns să sune la 112 pentru a le cere sprijinul poliţiştilor, mai ales că ţiganii au refuzat să elibereze şoseaua.

image

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

image

La faţa locului a ajuns şi un echipaj de poliţie, care nu a fost capabil să rezolve situaţia. Inventivi, ţiganii au decis să dirijeze traficul cot la cot cu oamenii legii, lucru care nu i-a deranjat pe poliţişti. După aproape o oră, strada a fost eliberată, însă alaiul funerar a dat peste cap traficul până la cimitirul unde urma să fie înmormântat liderul ţiganilor.

image

O nuntă ţigănească blochează o stradă din faţa Poliţiei Timişoara: agenţii admiră mireasa în vârstă de 14 ani

"Un echipaj de poliţie a intervenit punctual la faţa locului, fără să însoţească alaiul funerar. Intervenţia a avut loc pentru decongestionarea traficul in urma unor apeluri primite la Serviciul de Urgenţă 112. Persoana care a incercat să dirijeze traficul a primit două sancţiuni contravenţionale. Una dintre amenzi a fost dată la regimul circulaţiei, iar cealaltă pe parte de ordine publica", a spus Emil Andrei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Rromii din Timişoara nu sunt la prima abatere de acest gen. În august 2010, o nuntă ţigănească a blocat o stradă din faţa Poliţiei Timişoara. Atunci, în loc să intervină, agenţii de poliţie au admirat mireasa în vârstă de 14 ani. Romii blocaseră atunci strada cu zeci de limuzine Ferrari, BMW, Audi şi Mercedes.

image

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite