O femeie de 65 de ani a murit de malarie, după ce s-a plimbat între spitalele din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienta a ajuns la spital în urmă cu câteva zile cu simptome care arătau că ar avea malerie. Spitalul la care a fost internată nu avea suficiente dotări ca să o salveze, iar până să fie transferată într-o altă unitate medicală a fost prea târziu.

Potrivit medicilor de la Spitalul "Victor Babeş" femeia s-a întors de aproape două săptămâni din Ghana, un stat din Africa de Vest. La primul control, prezenta simptomele unui bolnav de malarie: febră, astenie şi anemie hemolitică, având şi complicaţii.

„La noi a stat în Terapie Intensivă, unde a beneficiat  de ceea ce avea nevoie. Doamna avea nevoie de dializă pentru care a fost transferată la Spitalul Judeţean. Acolo trebuia intubată. Noi nu mai aveam ce să facem. E un singur centru de dializă la Timişoara, şi a fost prea târziu pentru pacientă", a spus Voichiţa Lăzureanu, director medical la Spitalul "Victor Babeş".

La Spitalul Judeţean a fost preluată imediat în secţia de Terapie Intensivă, femeia fiind deja în comă. "Avea nevoie de dializă. A făcut insuficienţă renală şi a intrat în stop cardio-respirator. Medicii au încercat să o resusciteze, dar fără succes", a spus Liana Dacilescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara.

Citeşte şi:
Peste 500.000 de euro stau degeaba: nu există personal pentru dotările moderne de la Spitalul de Boli Infecţioase

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite