Dotări moderne, dar inutile pentru bolnavii din vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara s-a investit jumătate de milion de euro în echipamente medicale.

Activitatea în secţia de Terapie Intensivă de la spitalul din Timişoara este aproape blocată. Eforturile de a aduce fonduri pentru aparatură medicală modernă s-au dovedit inutile după ce s-au cumpărat dotări de 500.000 de euro care nu pot fi folosite. Directorul medical al spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, Voichiţa Lăzureanu, a spus că nu sunt specialişti care să poată lucra cu aparatele, posturile fiind blocate de Ministerul Sănătăţii. Ar fi nevoie de doi medici, şapte asistente şi încă şapte posturi de personal auxiliar. Secţia, dotată cu echipament de ultimă generaţie, cuprinde trei saloane cu un pat şi unul cu două paturi. Aceasta a fost înfiinţată anul trecut de Ministerul Sănătăţii prin fonduri de la Banca Mondială, în timp ce clădirea a fost renovată de Consiliului Judeţean Timiş.

Vine unul, pleacă şapte
„Iniţial, secţia a fost înfiinţată pentru a izola cazurile de gripă nouă care necesită intubare. Mai apoi, aceasta a devenit noua secţie de Terapie Intensivă. Vorbim despre aparatură la standarde europene – de la paturi mobile care cântăresc bolnavul, până la saltele electrice care se pot mobiliza”, a explicat Voichiţa Lăzureanu. Aceasta spune că, în prezent, pacienţii de la Terapie Intensivă sunt trimişi la Spitalul Judeţean. „Cei de la Judeţean ne preiau cazurile cu forme severe care necesită intubaţie, asta printr-un acord tacit”, a declarat directorul medical.

„Am angajat deja două asistente pentru noul compartiment, dar acestea lucrează la Boli Infecţioase. Asta pentru că, o ordonanţă de Guvern nu dă voie să angajezi personal medical decât dacă pleacă şapte oameni pentru un post ”, a spus Maria Cerbu, managerul de la „Victor Babeş”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite