Muzicianul Emil Kindlein a pus bazele primului muzeu particular din zona de Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Kindlein a moştenit colecţia de ceasuri de la bunicul său
Emil Kindlein a moştenit colecţia de ceasuri de la bunicul său

La cererea vizitatorilor, expoziţia „Istoria unui meşteşug – Petru Kindlein ceasornicar şi bijutier” – care s-a aflat timp de o lună la Muzeul de Artă, a fost deschis într-o nouă locaţie, în Bega Center.

Muzicianul Emil Kindlein, proprietarul colecţiei, a pus bazele primul muzeu particular din vestul ţării sau poate chiar din Romania. „Emil Kindlein Museum” prezintă istoria celor două meserii înrudite, cea de bijutier şi cea de ceasornicar, din Banatul secolului trecut. Muzeul cuprinde reconstituirea prăvăliei şi atelierului de ceasornicar şi bijutier ce a aparţinut lui Petru Kindlein, fotografii şi obiecte de familie, dar şi o impresionantă colecţie de orologii.

Au fost multe persoane care mi-au propus prelungirea expoziţiei. De multă vreme am dorit deschiderea unui muzeu particular. Am căutat spaţii în zona istorică dar nu am găsit proprietari care să se asocieze cu mine. La o şedinţă a Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană l-am întâlnit pe Emil Cristescu. În cinci minute problema s-a rezolvat. Mi s-a propus un spaţiu în Bega. Dacă proprietarii de spaţii istorice fac comerţ, eu încerc să fac istorie într-un spaţiu comercial”, a declarat Emil Kindlein, nepotul fostului ceasornicar Petru Kindlein.



GALERIE FOTO

Transformarea unui spaţiu comercial într-unul muzeal nu a foat deloc uşoară. Pentru aceasta a fost necesara colaborarea lui Emil Kindlein şi cu Teatrul Naţional Timişoara.
   
Ada Hausvater, directorul Teatrului Naţional Timişoara, a susţinut expoziţia în modul cel mai serios. S-a lucrat în „regim” de teatru: scenograf, decoruri, maşinişti. Nu e uşor să deschizi un muzeu într-un centru comercial, dar este o provocare pe care am acceptat-o. Ii astept pe vizitaori să spună în ce măsură am reuşit”, a mai spus Emil Kindlein.

Noul spaţiu a făcut ca Emil Kindlein Museum să se dezvolte. În cadrul expoziţiei veţi găsi elemente multimedia, mai multe piese de colecţie dar şi o expoziţie de miniaturi pe lemn ale artistului Attila Bajko.
   

Expoziție de ceasuri la Muzeul de Arte din Timișoara


GALERIE FOTO 1


GALERIE FOTO 1

Inaugurarea muzeului "Emil Kindlein Museum" va avea loc joi, de la ora 17.00, în Bega Center, la etajul II.

Citeşte şi:

INEDIT Prăvălie și atelier de ceasornicărie de la începutul secolului XX GALERIE FOTO

Istoria unui meșteșug la Timișoara Istoria unui meșteșug la Timișoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite