Mitropolitul Banatului este bolnav. O intervenţie în străinătate nu este exclusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu
Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu

Înalt Prea Sfinția Sa (ÎPS) Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, are probleme de sănătate tot mai serioase. Primele semne au apărut în urmă cu câteva luni. Din cauza bolii, Mitropolitul Banatului nu a mai apărut în public, iar însănătoşirea atât de aşteaptată încă nu s-a produs.

Nicolae Corneanu ar putea să devină a doua înaltă faţă bisericească ce apelează la ajutorul medicilor străini. Asemeni Mitropolitului Clujului, Bartolomeu Anania, ÎPS Nicolae Corneanu nu a mai fost văzut de multă vreme de credincioşi. Informaţiile oficiale care se cunosc despre starea de sănătate a Mitropolitului Banatului sunt puţine, iar conform acestora, înalta faţă bisericească nu şi-a interupt în totalitate activitatea. "În ciuda problemelor de ordin medical, programul de la Mitropolie continuă normal, cu vizitele şi audiențele obișnuite", a spus preotul Marius Florescu.

Surse din cadrul Mitropoliei susțin că una din problemele medicale cu care se confruntă Mitropolitul este coxartroza - o formă gravă de reumatism. Şi afecțiunile cardiace ale lui Nicolae Corneanu i-au îngreunat activitatea.

Oficialii Mitropoliei Banatului refuză pentru moment să discute despre un posibil ajutor al medicilor străini.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

UPDATE: Prof. Mihai Lucan: “Mitropolitul Bartolomeu are afecţiuni cardiologice şi pulmonare de trei ani”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite