Râul Bega a făcut ravagii în Mănăstirea “Izvorul Miron” de la Românești GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Românești
Mănăstirea Românești

Inundațiile care au avut loc în estul județului Timiș nu au cruțat nici mănăstirea de călugări de la Românești. Puhoiul a distrus o mare parte din ce au cultivat călugării

Fărăşeşti nu mai este izolat de lume: primele utilaje mari au pătruns în sat

Râul Bega, care și-ai ieșit din matcă la începutul săptămânii, a distrus zeci de hectare de pământ cultivat în toată zona comunei Pietroasa. Viitura a ajuns și la Mănăstirea “Izvorul Miron” de la Românești. De altfel, Bega trece chiar prin curtea mănăstirii, astfel că era de așteptat să afecteze și acest loc sfânt. Tot ce au cultivat călugării a avut de suferit din cauza puhoiului, care, spun oamenii, a venit cu o viteză și forță foarte mare.



GALERIE FOTO

Mănăstirea Românești

Viitura a rupt gardurile și copacii, malurile râului au fost grav afectate în zona aflată în interiorul mănăstirii. A avut de suferit și bazinele cu nuferi, cât și Izvorul Miron. Călugării nu au vrut să vorbească despre pagube, ei dorind să fie lăsați să repare stricăciunile.

Mănăstirea de la Românești este ctitorirea episcopului Miron Cristea.Temelia lăcașului a fost pusă în 1912, prin dania familiei Glava din Românești. A fost terminată în 1929 și inagurată în 1931. În 1991, biserica a fost resfințită în urma lucrărilor de restaurare. Ample lucrări de construcţie s-au efectuat după 1995, respectiv: un paraclis, trapeza, un corp de chilii, bibliotecă, spaţii de cazare etc.

Satul Fărășești este izolat: 230 de locuitori nu au curent electric GALERIE FOTO

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite