Mafia imobiliară ţigănească din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii îi caută pe Lucia Seifert şi Petru Jurj după ce i-au lăsat să fugă din ţară
Poliţiştii îi caută pe Lucia Seifert şi Petru Jurj după ce i-au lăsat să fugă din ţară

Baştanii romi au reuşit să cucerescă centrul Timişoarei. Eu au reuşit să pună mâna pe clădirile istorice, iar unii dintre ei au bătut foşti judecători în plină stradă. Unii dintre ei au fost trimişi în judecată, alţii au fost arestaţi, iar primii romi care au obţinut mandate de arestare pentru înşelăciuni imobiliare au reuşit să fugă în Germania pe sub nasul poliţiştilor de frontieră.

CITEŞTE ŞI
Romii din mafia imobiliară care au păcălit judecătorii


Soţii Lucia Seifert, de 56 de ani şi Petru Jurj, de 58 de ani, sunt acuzaţi că au înşelat patru persoane cu un milion de euro. Procurorii au propus arestarea lor la începutul lui noiembrie. Victimele ţiganilor au fost ameninţate cu moartea şi terorizate. Pe numele lor au fost eliberate primele mandate de arestare pentru mafia imobiliară ţigănească în ultimii ani. Cei doi romi au dispărut  însă fără urmă din ţară, chiar din Palatul de Justiţie. A doua zi, când mascaţii s-au dus să-i caute în cele şapte palate ţigăneşti pe care le deţin, nu le-au mai dat de urmă. „Au plecat în Germania să îşi pregătească apărarea”, a spus Adrian Gârbovean, avocatul celor doi. 

Şeful romilor din Timiş, arestat pentru 14.000 de euro

Şeful romilor din Timiş, Rudolf Stancu, de 52 de ani, a fost săltat pentru că a fraudat cu 14.000 de euro bancă din Wiesbaden (Germania). Baştanul, care a stat la masă cu şeful Poliţiei şi prefectul de Timiş, a fost reţinut marti seara în baza unui mandat european de arestare şi urmează să fie extrădat vineri în Germania. Rudolf Stancu, preşedintele al Centrului Creştin European al Rromilor şi membru al Grupului de lucru mixt pentru problemele rromilor al judeţului Timiş, a fost săltat marţi dimineaţa de poliţiştii timişoreni.
Stancu a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol din 24 noiembrie, în baza unui mandat de arestare a judecătorilor din Wiesbaden. El este acuzat de fraudă pe teritoriul Germaniei şi riscă să fie condamnat la cinci ani de închisoare.



Fost judecător bătut în centrul Timişoarei de clanul Cârpaci

Avocatul Carmen Obârşanu a fost bătută cu bestialitate, luni seara, de  mai mulţi indivizi care fac parte din clanul Cârpaci. Carmen Obârşanu susţine că a fost bătută cu pumnii şi picioarele sub ochii îngroziţi ai clientului său, pe care îl apără într-un proces cu romii. „Ţiganii dărâmau gardul clientului meu şi am venit să văd ce s-a întâmplat. La plecare am traversat strada şi am fost înconjurată de trei bărbaţi şi trei femei. Ei m-au lovit cu pumnii, iar ele cu tocul pantofilor până m-au umplut de sânge”, a spus avocatul Carmen Obârşanu.



Dosarele "baştanilor" au fost muşamalizate la Parchet
Terorizată de baştani
Timişoara: Procurorii dosesc dosarele romilor
Timişoara: Procurorii ţin la sertar dosare penale cu pagube de milioane de euro făcute de clanurile romilor de mătase



Baştanul Ionelaş Cârpaci este judecat pentru uz de fals

Ionelaş a fost trimis în judecată în ianuarie şi este acuzat că a folosit o semnatură flasificată ca să pună mâna pe o parte din Centrul Cultural Francez. Ionel Sander, alias Ionelaş Cârpaci, a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnatură privată şi uz de fals, după ce a încercat să pună mâna pe o clădire din centrul Timişoarei în care funcţionează Centrul Cultural Francez.

Ancheta a durat şase ani. Magistraţii îl acuză că a falsificat semnătura unuia dintre cei trei moştenitori ai Ilenei Langer, de la care statul comunist a confiscat clădirea cu numarul 46 de pe bulevardul C.D. Loga. Imobilul fusese revendicat.



Şeful clanului de mătase: „Nu mă urmăresc poliţiştii, că i-aş vedea. Eu îi cunosc pe toţi”
Clanurile romilor de mătase au înhăţat centrul Timişoarei prin falsuri şi teroare
Şeful clanului romilor de mătase fentează justiţia termen după termen
Ionelaş Cârpaci este judecat pentru uz de fals

Tiişoara: Rudolf Stancu, liderul ţiganilor din Banat, este căutat Interpol
Carmen Obârşanu a fost bătută în centrul Timişoarei de clanul Cârpaci
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite