Inventatorul aparatului cu care se menţin în formă vedetele de la Hollywood nu mai pune piciorul în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magdalena Kadar priveşte cu dor pozele cu fratele ei
Magdalena Kadar priveşte cu dor pozele cu fratele ei

Sora lui Iuliu Horvath, inventatorului aparatului minune care a revoluţionat fitness-ul în lume, trăieşte în Timişoara. Magdalena Kadar este singura persoană care l-ar mai lega pe inventator de România.

CITEŞTE AICI POVESTEA INVENTATORULUI BĂNĂŢEAN

Magdalena Kadar, sora faimosului inventator Iuliu Horvath, locuieşte în Timişoara, în apropierea de Parcul Copiilor. Este singura persoană care l-ar mai lega pe fostul balerin, de România. Mama lor a murit, anul trecut în toamnă. Atunci a fost şi ultima vizită a lui Horvath în oraşul natal. Şi-a propus, însă, să nu mai calce în ţară. „Îi merge bine acolo unde este. A spus că nu-l mai atrage nimic să vină în România. De când a murit mama a zis că nu mai pune piciorul la Timişoara.

Nu mai este legat de nimeni. În Operă nu mai cunoaşte pe nimeni, casa noastră, unde am crescut, nu mai există”,
povesteşte Magdalena Kadar. Aceasta afirmă că ea ar putea să fie un motiv pentru care inventatorul ar putea să mai vină să vină în Timişoara. „A zis că dacă vrea să mă vadă pot să mă duc eu la Miami”, adaugă bănăţeanca.



Foto: Magdalena Kadar alături de Iuliu Horvath la proprietatea inventatorului din Miami

A realizat „visul american”


Magdalena Kadar ne-a povestit că fratele iei a reuşit să treacă peste greutăţi şi să se realizeze datorită unei ambiţii ieşite din comun. „Era omul care făcea tot ce planifica. De mic copil ne tot spunea că el va pleca în America. Spune că va avea o casă cu fântână arteziană. Noi am râs. Însă el nu s-a oprit până nu şi-a realizat visul. Şi până la urmă a reuşit”, a mai declarat Kadar.

Iuliu Horvath locuieşte la Miami, unde are o proprietate la 400 de metri pătraţi, pe malul oceanului. Vânzările aparatului Gyrotonic, inventat de el, i-au adus venituri fabuloase.

A emigrat în 1970

Horvath s-a născut în capitala Banatului, în 1942. A făcut înot, gimnastică şi canotaj, iar la 19 ani  a devenit dansator şi balerin la Opera din Timişoara. În 1970 a emigrat în America, unde a primit azil politic. Timp de opt ani a lucrat la Opera din New York, Radio City Music Hall şi Houston Ballet. Cariera lui de balerin a fost întreruptă brusc din cauza unei accidentări grave la coloana vertebrală. S-a retras în Insulele Virgine, unde a început să studieze tehnicile orientale şi acupunctură.



Foto: Iuliu Horvath îi învaţă pe gimnaşti să folosească aparatul Gyrotonic

După şapte ani a revenit la New York, vindecat complet şi a început să le predea şi altora „Yoga pentru dansatori", cunoscut sub denumirea de Gyrokinesis. Apoi a început construcţia aparatului Gyrotonic, care permite executarea de mişcări tridimensionale, care încorporează principii ale dansului, gimnasticii, înotului şi tehnici Tai-Chi.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Aparatul preferat al vedetelor

Madonna este doar una din vedetele mondiale care îşi menţin tonusul cu aparatul inventat de timişorean. Liv Tayler, Julliane Moore, Andrew McKarthy, Bjork, dar şi fostul mare actor Patrick Swayze, care a murit anul trecut, apar în reviste cu aparatul Gyrotonic.


Magdalena Kadar cu Iuliu Horvath
Inventatorul Iuliu Horvath
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite