Inegali în faţa legii. Cum se împarte justiţia pentru poliţiştii şi procurorii corupţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele evenimente din justiţia bănăţeană arată că dreptatea se împarte inegal pentru inculpaţii cu grade pe umăr sau îmbrăcaţi în robe. În timp ce prim-procurorul Zamfirescu, prins cu şpaga în sertar a fost eliberat, poliţistul arădean Virgil Crişan, prins cu aceeaşi şapgă, stă în arest.

Prim-procuorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, Ciprian Zamfirescu a fost arestat în urmă cu o săptămână, fiind acuzat că a luat o şpagă de 4.500 de euro şi urma să încaseze încă 15.000, după ce a intervenit pentru încheierea unui contract între două firme private. Un complet de trei judecători de la Curtea Supremă a decis că magistratul bănăţean trebuie să stea 29 de zile după gratii. O zi mai târziu, un complet de nouă judecători de la aceeaşi instanţă a decis că procurorul nu reprezintă pericol social şi poate fi eliberat.

Virgil Crişan stă la beci

Subcomisarul de la Poliţia Pecica, Virgil Crişan a fost arestat în urmă cu trei săptămâni, fiind acuzat că a luat 1.000 de euro, promiţând că intervine pentru eliberarea unui patron de firmă. În momentul în care Virgil Crişan a plusat, fratele patronului a făcut denunţ, iar Virgil Crişan a fost arestat, fiind şi acum „la răcoare”. Nici procurorul cărăşean Vasile Viorel nu a avut şansa prim-procurorului Zamfirescu. Vasile Viorel a fost prins cu o şpagă de 200 de euro şi a fost ţinut în arest preventiv pe perioada cercetărilor.

Poliţistul Renu şi judecătorul Lazăr


Alte sentinţe ciudate s-au dat în cazul poliţistului Viorel Renu şi a judecătorului arădean Ioan Lazăr. Renu a fost acuzat că a luat 7.500 de euro pentru a interveni în eliberarea unui puşcăriaş. Fostul poliţist a fost găsit vinovat şi a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. În acelaşi timp, judecătorul de la Tribunalul Arad, Ioan Lazăr a fost condamnat la doi ani şi şase luni cu executare după ce a fost prins în flagrant cu 25.000 de euro. Ioan Lazăr a fost eliberat condiţionat la începutul acestui an. 

CITEŞTE ŞI:

Polițistul arădean care a spulberat beat un autocar pe DN 7 este momentan doar sancționat disciplinar

Agentul petrecăreţ din Vaslui a fost dat afară din Poliţie

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite