Vaslui: Agentul petrecăreţ a fost dat afară din Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul Alin Patrichi, cel care a fost fotografiat în timp ce se juca cu arma din dotare la o petrecere, a fost destituit din Poliţie.

În urma anchetei disciplinare la care a fost supus Patrichi, şefii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui au decis să-l dea afară pe agent.

"Agentului de poliţie i s-au reţinut abaterile disciplinare prevăzute de art. 57 lit. „a" şi „k" din Legea nr. 360/2002, privind Statutul poliţistului şi anume «comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei» şi «încălcarea prevederilor referitoare la îndatoriri, incompatibilităţi, conflicte de interese şi interdicţiile stabilite prin lege»", ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

"Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui dezaprobă astfel de fapte reprobabile, care aduc grave prejudicii onoarei de poliţist şi prestigiului instituţiei. De asemenea, avertizează că nu va tolera, din partea nici unui poliţist, încălcări ale deontologiei şi statutului de funcţionar public, cei predispuşi la asemenea fapte urmând să părăsească instituţia Poliţiei", a declarat şi Mihai Carp, şeful IPJ Vaslui.

Află de aici de ce a fost destituit agentul

Alături de agentul Alin Patrichi, la petrecere a luat parte şi jandarmul Alexandru V. care, nu va scăpa nici el de sancţiune. "Ne apropiem de finalizarea anchetei interne. După ce comisia de anchetă va termina cercetările vom lua măsurile în cauză. Se poate pleca de la o simplă mustrare şi se poate ajunge până la sesizarea Parchetului Militar", ne-a spus Paul Smântână, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite