UPDATE Începe războiul psihologic al taxei pentru TIR. Indicatorul penal a fost demontat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxa de tranzit ar fi trebuit să intre în vigoare de astăzi, dar din cauză că Prefectura Timiş a atacat-o în instanţă nu poate fi aplicată. Camioanele din afara judeţului Timiş sunt interzise în Timişoara, însă în baza unei decizii a comisiei de circulaţie, pe care Poliţia Rutieră trebuie să o pună în aplicare.

UPDATE, ora 10.30: "Vrem centuri ocolitoare nu taxe înrobitoare"

Reprezentanţii transportatorilor au protestat în această dimineaţă la ieşirea din Timişoara spre Lugoj. Aceştia nu au ajuns să blocheze traficul, dar au dat jos indicatoarele care interzic accesul camioanelor mai mari de 7.5 tone în oraş. "Măsurile luate de primărie sunt ilegale. Ne asumăm demontarea indicatorului", a spus reprezentantul uneia din asociaţii, Vlad Hagiu. Şeful Poliţiei Rutiere, Florin Bolbos a spus că indiferent dacă indicatorul rutier este montat sau nu, tiriştii nu vor fi amendaţi până la rezolvarea problemei în instanţă.  Referitor la demontarea panoului, şeful de la Rutieră a spus că se va întocmi dosar penal. "Cel care a demontat indicatorul, Vlad Hagiu, riscă dosar penal pentru distrugere şi o pedeapsă cu închisoarea de la şase luni la doi ani", a spus Bolbos sub ochii căruia s-a produs infracţiunea. Transportatorii se întâlnesc laaceastă oră cu primarul Gheorghe Ciuhandu pentru a dezbate problema.

Citeşte şi:

Timişoara devine oraş interzis pentru şoferii de TIR care nu au număr de Timiş


Războiul dintre prefectură şi primărie îi prinde pe poliţiştii de la Rutieră la mijloc. Primăria a vrut să-i taxeze de astăzi cu 200 de lei pe şoferii de camion din afara judeţului Timiş care traversează oraşul. Prefectul, Mircea Băcală a atacat însă hotărârea de Consiliu Local care regelemnta perceperea taxei. În acelaşi timp, prefectul le-a cerut poliţiştilor de la Rutieră să nu-i amendeze pe şoferi până la lămurirea situaţiei în instanţă.

Primarul Gheorghe Ciuhandu a luat foc când a văzut că nu-i poate taxa pe şoferi. Edilul cere interzicerea camioanelor mai mari de 7,5 tone în Timişoara şi amendarea şoferilor care intră cu 2.500 de lei. Totul în baza unei decizii din martie anul trecut a Comisiei de Circulaţie, din care fac parte şi poliţişti de la Rutieră. „Aştept să văd acum că Poliţia Rutieră este la fel de preocupată să respecte legea ca şi la deszăpezire, când ni s-a atras atenţia că drumurile nu sunt curăţate”, a spus Ciuhandu. Poliţiştii de la Rutieră nu ştiu acum ce să facă pentru că potrivit directivei prefectului, trebuie să-i las în pace pe tirişti.  "Pâna la pronunţarea instanţei nu putem face nimic. Decizia Comisiei de Circulaţie este suspendată de hotărârile de Consiliu Local, care sunt atacate în instanţă", a spus şeful Poliţiei Rutiere, Florin Bolbos.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite