Imagini de groază în parcul de la Bazoş: un câine spânzurat de un copac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul dendrologic Bazoş, amenajat de contele Ambrosy, ambasadorul Austro-Ungariei în America, oferă un peisaj dezagreabil pentru cei care-l vizitează.

Parcul de Bazoş, care se află la 20 de kilometri de Timişoara, adăposteşte peste 1.100 de specii de arbori şi arbuşti. O dată cu redeschiderea parcului pentru public, acesta a devenit un nou loc de relaxare pentru timişorenii.

Zilele trecute, parcul oferea însă o mostră de prost gust şi lipsă de educaţie, asta să nu folosim cuvinte mai dure.

La 200 de metri de intrare, pe aleea din spatele restaurantului Stejarul, este un câine spânzurat de un copac. Eu m-am dus să mă plimb cu câinele meu în parc. Nu mi-a venit să cred. Lângă câinele spânzurat era şi puiul acestuia, tot mort. În ce ţară trăim? În ce secol?”, se întreba Florin Gherman, un timişorean revoltat de experienţa trăită în parc. Acesta a făcut şi fotografii cu imaginile horror, pe care ni le-a trims la redacţie.

Timişoreanul s-a întors în parc după aproape o săptămână şi a constatat că nimeni nu s-a sinchisit să dea jos hoitul, chiar dacă în parc există în permanent un paznic.

Se distrug lucrurile bune

Începând din această vară, parcul a fost reintrodus în circuitul turistic de şi relaxare, după o investiţie al Ambasadei Franţei în România. S-au amenajat alei pentru plimbări, au fost denumite speciile din arboretum, s-au făcut trasee şi s-au montat coşuri de gunoi şi semne.

De la deschiderea parcului Bazoş pentru public, oamenii şi-au lăsat deja amprenta necivilizaţiei. Nicolae Kadar, reprezentantul Institutului de Amenajări Silvice Timişoara, care se ocupă de arboretului de la Bazoş, nu a fost surprins nici de ultima grozăvie.

Aşa suntem, asta e educaţia la unii oameni. Probabil că a fost cineva din sat şi a spânzurat acel câine. Eu mă duc astăzi la Bazoş să văd despre ce este vorba, nu am ştiut de acest caz. Dar ne-am obişnuit cu atitudinile necivilizate. De când s-a inaugurat parcul pentru public, au fost rupre 12 plăcuţe care descriau copaci şi arbori. A fost ruptă săgeata care indica unul din trasee, pe care am găsit-o într-un sat din apropiere”, a declarat Nicolae Kadar.

Parcul Bazoş a fost amenajat de contele Ambrosy, ambasadorul Austro-Ungariei în America, la începutul secolului XX.

Ajutor francez pentru parcul de la Bazoș, amenajat de contele Ambrozy, în anul 1909 FOTO





Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite