Fiul unui fost senator poate arunca în aer dosarul şpăgii de la Vama Moraviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a început procesul şpăgii de la Vama Moraviţa. Inculpaţii s-au înghesuit în sala de judecată pentru a putea răspunde „prezent” la apelul judecătorului. Procesul a început cu o amânare, iar poliţistul de frontieră Lilian Matei, fiul fostului senator, Viorel Matei, ar putea produce surpriza.

CITEŞTE ŞI:

Şpăgarii din vamă au fost eliberaţi. Avocat: „Sunt uimit de curajul acestui domn judecător”

FOTO EXCLUSIV Un polițist de frontieră arestat în „lotul Moravița”, cu varicelă la proces

Agitaţie mare pe holurile Curţii de Apel Timişoara, odată cu debutul procesului şpăgarilor de la Moraviţa. Zeci de persoane au mers la instanţă în calitate de inculpaţi, avocaţi sau rude ale celor judecaţi în dosar. Procesul a fost amânat pentru 28 septembrie. La termenul de azi, avocaţii lui Lilian Matei, fiul fostului senator, Viorel Matei, au solicitat declinarea competenţei Curţii de Apel. Cu alte cuvinte, din tot „lotul Moraviţa”, Matei este singurul care atrage competenţa Curţii de Apel Timişoara, fiind considerat ofiţer de Poliţie Judiciară. Avocaţii tânărului susţin că în momentul comiterii faptelor de care este acuzat, Matei nu lucra ca şi ofiţer judiciar şi cer mutarea procesului la Tribunalul Timiş. Tot la termenul de astăzi, 30 dintre inculpaţi au solicitat ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara.

Rămâi pe timisoara.adevarul.ro pentru a vedea ce au discutat inculpaţii între ei în timpul procesului, dar şi ce motive au invocat pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite