"Firmele de asigurări fură cu nesimţire", spun patronii de service-uri auto din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de persoane au protestat în faţa comisiei care verifică activitatea firmelor de asigură din Timişoara. Protestatarii au scandat şi în faţa celui mai mare asigurator auto din Banat. Oamenii s-au arătat nemulţumiţi de practicile dubioase din sistem, care îi aduc în pragul falimentului.

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente din partea de vest a ţării a anunţat că tot mai multe punte de lucru sunt la un pas de a fi închise. De vină ar fi societăţile de asigurări auto, acuzate că încalcă legea frecvent, prin faptul că nu respectă poliţele clienţilor.

Citeşte şi:

Protest inedit al unui ieşean pentru a-şi repara maşina (FOTO)

În plus, asiguratorii plătesc facturile de reparaţii cu mare întârziere, iar de multe ori sunt plătite sume mai mici decât cele prezentate de service-urile auto. Şi Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) - Sucursala Timişoara este acuzată de faptul că închide ochii la aceste infracţiuni.

image

"Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) - se află într-o profundă stare de pasivitate şi manifestă o totală lipsă de interes pentru supravegherea respectării depline a regulilor legislative de către firmele de asigurări din România. Problemele din piaţa de asigurări din România s-au agravat, numărul reclamaţiilor înregistrate la CSA crescând cu peste 30 la sută doar în ultimul an, fără ca nici o societate de asigurări să fi fost sancţionată şi descurajată de către CSA, instituţia care se pretinde a fi <<apărătorul drepturilor asiguraţilor>> precum şi autoritatea abilitată a <<proteja, în temeiul legii, consumatorii de produse de asigurări>>", a spus Dan Jivcu, reprezentantul asociaţiei.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite